• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

'Telefon ve telsiz görüşmeleri incelensin'

'Telefon ve telsiz görüşmeleri incelensin'
MHP İstanbul İl Başkanı Abdurahman Başkan "Bu arkadaşlarımızın zorla denize çıkarıldığına dair emir verildiği ifade edilmektedir. Bu nedenle telefon ve telsiz görüşmeleri mutlaka incelenmelidir" dedi.

MHP İstanbul İl Başkanı Abdurahman Başkan ve beraberindeki partililer ile Şile Limanı'ndaki kazada yedinci günde de halen bulunamayan iki kayıp ile ilgili bilgi almak üzere yetkililer ve aile yakınlarında bilgi aldılar.

Edinilen bilgilere göre kayıp denizcilerden Kıyı Emniyeti Personeli Mehmet Genç'in bir dönem Beykoz Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığı öğrenildi. İl Başkanı Abdurahman Başkan ve beraberindekiler Mehmet Genç'in ve Mümin Akbulut'un yakınlarına taziyede bulunduktan sonra olayın yaşandığı yerde parçalanan botun parçalarını ve olayın yaşandığı bölgeyi yerinde inceledi.

TELEFON VE TELSİZ KONUŞMALARI İNCELENMELİDİR

Basın mensuplarına açıklama yapan İl Başkanı Abdurahman Başkan, "Şile'de batan yük gemisine yardım için bölgeye giden Kıyı Emniyeti'ne bağlı kurtarma botu ne yazıkki kayalıklara çarparak batmıştır. Ne yazık ki ailemizden camiamızda bir canda orada hayatını kaybetmiş. Beykoz Ülkü Ocakları eski Başkanı Mehmet Genç kardeşimize hayatını riske atan balıkçı kardeşimiz Mümin Akgun Karadeniz'in azgın dalgaları arasında kaybolmuş ve ne yazıkki yedinci günde halen kendilerine ulaşılmamıştır. Ülkemizde arama kurtarma faaliyetlerinde büyük bir eksikliğin mevcut olduğu bir kez daha görülmüştür. Meteorolojinin uyarılarına rağmen bu arkadaşlarımızın zorla denize çıkarıldığına dair emir verildiği ifade edilmektedir. Bu konuda büyük bir eksiklik vardır. Bu nedenle telefon ve telsiz görüşmeleri mutlaka incelemenledir. Ayrıca izinli olan görevde olmayan personelin işten çıkartılma tehdidiyle göreve çağrıldığı iddiaları umarım doğru değildir. Konu ile ilgili Şile Cumhuriyet Baş Savcılığı soruşturma başlattırmış ancak Ulaştırma Bakanı konuya gerek önemi ve hassasiyeti göstermemektedir. "

MHP İstanbul İl Başkanlığı'nın ziyaretine il yöneticileri, İl Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Kantarcı, Pendik, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Beşiktaş, Kadıköy, Şile ilçe başkanları katıldı.

BİR HAFTA OLDU ANCAK KARADENİZ ONLARI VERMEDİ

Arama çalışmaları devam ediyor. Ancak yapılan arama çalışmaları Şile nin tüm sahil kıyılarında kefken sınırına kadar kıyılarda ve açıklarda arama yapıldığı ancak her hangi cansız bedene rastlanmadığı öğrenildi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim