• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Tekne kurbanlarının otopsileri tamamlandı

Tekne kurbanlarının otopsileri tamamlandı
İzmir’in Menderes İlçesi Ahmetbeyli'de geçen Perşembe günü yaşanan tekne faciasında hayatını kaybeden 61 kişinin cenazeleri otopsilerinin tamamlanmasının ardından, yakınlarına teslim edilmeye başlandı.

İzmir’in Menderes İlçesi Ahmetbeyli'de geçen Perşembe günü yaşanan tekne faciasında hayatını kaybeden 61 kişinin cenazeleri otopsilerinin tamamlanmasının ardından, yakınlarına teslim edilmeye başlandı.

Perşembe günü yaşanan tekne faciası ile ilgili gelişmeleri takip etmek üzere, Suriyeli muhaliflerle hareket eden Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyesi 5 kişilik heyet de İzmir'e geldi. Heyet adına konuşan Dijwar Keleş, olayda hayatını kaybedenlerin hepsinin Suriyeli olduğunu ancak bazılarının kimliklerini gizlemek için Filistinli olduklarını söylediklerini cenazeleri toplu halde Suriye'ye götürüp defnetmek istediklerini, ayrıca halen polis gözetiminde tutulan 46 kişinin de serbest bırakılmalarını istedi.

Menderes ilçesi Ahmetbeyli Baradan Koyu'nda geçen Perşembe günü yaşanan olayda, umut yolculuğuna çıkan kaçakların bindirildiği tekne, aşırı yükten dolayı kayalıklara çarparak batmıştı. Acı olay sonrasında, 61 kişi hayatını kaybetmiş, 46 kişi de şans eseri ölümden kurtarılmıştı.

OTOPSİLER TAMAMLANDI

Olayın meydana geldiği günden buyana İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda cesetlere yapılan otopsi dün (Pazar) tamamlandı. Cenazeler de bugünden itibaren yakınlarına teslim edilmeye başlandı. Yakınlarını kaybeden aileler, Adli Tıp Kurumu önünde toplandı.

MUHALİFLERDEN HEYET GELDİ

Tekne faciasında hayatını kaybeden kişilerin ailelerine destek vermek amacıyla Suriyeli muhaliflerle hareket eden Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyesi Bahazat İbrahim Başkanlığındaki 5 kişilik heyet de İzmir'e geldi. Heyet, Adli Tıp Kurumu önünde yakınlarını kaybeden Suriyeli ailelerle görüştü. Heyet adına konuşan Dijwar Keleş, faciada hayatını kaybeden ve sağ kurtulanlardan bazılarının kendilerini Filistinli diye tanıtmalarındaki amacın kimliklerini gizlemek olduğunu dile getirip, bu kişilerin aslında Suriye uyruklu olduklarını belirtti. Keleş, “Bizler İstanbul'dan buraya ailelere destek olmak amacıyla geldik. Hayatını kaybeden insanların ailelerinin sorunlarını çözmek için yetkili makamlarla görüşmeler yapmak istiyoruz. Bu kişiler Suriye'deki savaş ortamından ve Esad rejiminin baskısından kaçtılar. Bizler cenazelerin topluca Suriye'ye götürülüp gömülmesini istiyoruz. Ailelerin de istekleri bu yönde. Hayatını kaybedenlerin hemen hepsi Kürt kökenli. Türk hükümetinin de bizlere bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

KELEŞ, “46 KİŞİ SERBEST BIRAKILSIN”

Olayda şans eseri hayatta kalmayı başaran ve halen İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki geri gönderim merkezinde tutulan 46 kişinin de serbest bırakılmasını isteyen Keleş, “Bu kişiler zaten aile üyelerinden bazılarını kaybetti. Büyük üzüntü içindeler. Bunların biran önce serbest bırakılarak geride kalan ailelerine kavuşturulmasını bekliyoruz. Bu olay sonrasında yakalanan kişilerin de Hatay ve diğer illerdeki Suriye kamplarına gönderilmelerini istemiyoruz. Orada Esad yanlılarının kendilerine zarar vermesinden korkuyorlar. Kendi kararları sonrasında Türkiye'nin herhangi bir ilinde kalabilirler. Suriyeliler Türk hükümetinin, Filistinlilere daha sıcak ve ılımlı yaklaştıklarını düşünerek kimliklerini gizlemişler ve Filistinli olduklarını söylemişler, oysa onlar da Suriyeli. Tekne faciasını yaşayan kişiler arasında yalnızca 4 kişilik bir aile Iraklı diğerlerinin hepsi Suriye vatandaşı” diye konuştu.

KAYIP CESET DE BULUNDU

Bu arada kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batmasının ardından kayıp olan 2 aylık bebeğin cesedine ulaşıldı. Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, yapılan aramalarda su altında bir bebek cesedine daha ulaşıldığını söyledi. Kazada ölü sayısının 62'ye yükseldiğini belirten Kurtbeyoğlu, 2 aylık bebeğin cenazesinin İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini kaydetti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim