• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Süratli amfibi gemilerin inşası başladı

Süratli amfibi gemilerin inşası başladı
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan 8 adet Süratli Amfibi gemilerinden birincisinin kaynak töreni A.D.İ.K Tersanesi’nde yapıldı.

Süratli amfibi gemilerin inşası başladı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan 8 adet Süratli Amfibi gemilerinden birincisinin kaynak töreni A.D.İ.K Tersanesi’nde yapıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaca olan 8 adet Süratli Amfibi gemilerinden birincisinin kaynak töreni A.D.İ.K Tersanesi’nde yapıldı. Yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından dizayn edilen ve kendi sınıfında dünya donanmalarının en güçlü taşıma kapasitesine sahip gemilerin ilk kaynak törenine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkilileri, Furtrans Yönetim Kurulu ve sektör temsilcileri katıldı.

2006 yılından itibaren Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen gemi inşa projelerine teklif vermeye başlayan A.D.İ.K Tersanesi 17 Haziran 2009 tarihinde 8 adet geminin inşası için “Süratli Ambibi Gemi (LCT) Tedarik Projesi sözleşmesini imzalamıştı. Proje kapsamında birinci geminin ilk kaynak töreni A.D.İ.K Tersanesi’nde yapıldı. Savunma Sanayi Destekleme Fonu(SSDF) kaynakları tarafından finanse edilen projede söz konusu gemilerin inşası ile yerli firmalara önemli bir iş olanağı sağlanacak. Yoğun bir inşa programı ile 8 adet geminin tamamının Ağustos 2012 yılına kadar teslimi planlanmakta.

Yaklaşık 1150 ton azami deplasman, 20 mil sürat, araç/personel taşıma kapasitesi ve silah sistemleri ile dünya bahriyelerinde kendi sınıfının en kabiliyetli gemisi olan LCT’ler için Furtrans Yönetim Kurulu Başkanı Süalp Ö. Ürkmez, Hedeflerinin Türk mühendis, işçi ve firmalarının değerli katkılarıyla bahse konu gemilerin gelecek yıllarda dost ve müttefik ülke donanmalarınca da kullanılması olduğunu söyledi. A.D.İ.K’in içinde bulunduğu Tuzla tersanelerinin önümüzdeki yıllarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacı olan her türlü muharip ve destek gemilerini inşa etme kapasitesine ulaşacağını belirtti.

Ürkmez sözlerine şöyle devam etti:

“Tersanemiz, süratli Amfibi Gemi Tedarik Projesini kazanması hitamında, büyük bir istekle Amfibi (LST-yaklaşık 6500 ton tam yük deplasman) projesine hazırlanarak teklif vermiş, 06 Ocak 2010 tarihinde Başbakanın başkanlığında yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi Kararı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2 adet Amfibi Gemi (LST) ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan proje kapsamında, anılan tekliflerin değerlendirme aşamaları sonucunda, Grubumuz ile sözleşme görüşmelerine başlanması konusunda SSM yetkili kılınmıştır. Süratli Amfibi Gemi (LCT) Projesi’nde inşa aşamasına ve Amfibi Gemi (LST) Projesi’nde sözleşme görüşmelerine başlanacak olması nedeniyle, tüm çalışanlarımız büyük bir mutluluk ve gururu paylaşmaktadır. İnşa edeceğimiz LCT ve LST Amfibi Gemilerinin; milli menfaatlerimizi korumak ve kollamak için mavi denizlere şanlı “Tük Sancağını”dalgalandıran güçlü donanmamıza hayırlı olmasını dileriz”

www.DenizHaber.Net

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim