• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

SÜ Sualtı Araştırma merkezi kuruyor

SÜ Sualtı Araştırma merkezi kuruyor
Denizi olmayan Konya'nın, köklü üniversitesi Selçuk, Antalya Kemer'de Sualtı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi inşa edecek.

Denizi olmayan Konya'nın, köklü üniversitesi Selçuk, Antalya Kemer'de Sualtı Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi inşa edecek. Merkezin temelini '12. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri' programında Türk ve yabancı bilim insanlarıyla birlikte atan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, sualtı arkeolojisi alanında Türkiye'nin ilk bilim merkezini kuruyor olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kemer'deki temel atma törenine UNESCO Sualtı Arkeoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Network Başkanı Ulrike Guerin, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adil Tırpan, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı Başkanı Mustafa Çalık, Kemer Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Gül, Antalya Müze Müdürü Mustafa Mutluer, 34 ülkeden UNESCO üyesi sualtı arkeoloji alanında çalışma yapan araştırmacılar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Merkezin üzerine inşa edileceği arsayı tahsis eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Türkiye'nin köklü üniversitelerinden biri olan Selçuk Üniversitesi'nin sualtı arkeoloji alanında çalışmalarını ilçemizde yürütmesi ilçemize bilimsel bir katma değer sağlayacak. Sualtı arkeolojisi alanında bilimsel çalışmaların ilçemizde yapılacak olması bizi de çok heyecanlandırdı ve destek verdik." dedi. UNESCO Sualtı Arkeoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Network Başkanı Ulrike Guerin, temeli atılan merkezin sualtı arkeoloji alanında önemli çalışmaların yapılacağı bir merkez olacağını söyledi ve "Anadolu'nun ortasında yer alan Selçuk Üniversitesi'nin sualtı arkeolojisi alanında yaptığı çalışmalar bizleri de çok heyecanlandırdı. Burası sadece Türkiye'deki araştırmacılar için değil uluslararası alanda önemli çalışmalar yapan arkeologlar için de önemli bir merkez olacak." şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin de medeniyetlerin köklerini ve miraslarını unutmamaları için arkeolojik çalışmalara önem vermesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, Selçuk Üniversitesi'nin bu bilinçle bu alandaki çalışmalara ağırlık verdiğini kaydetti. Mustafa Şahin, "Bu çalışmalara sahip çıkma adına Anadolu'nun ortasından gelip, çalışmaları yürütmek için burada bir merkez kuruyoruz" dedi ve destekleri için Kemerlilere teşekkür etti.

Törene katılan misafirler konuşmaların ardından sırayla temele harç koydu. 2 katlı, 300 metrekare alana inşa edilecek olan merkezin bünyesinde derslikler, kütüphane, laboratuvar, ofisler, sualtı arkeolojik eserlerin sergileneceği ve restore edileceği salonlar, misafirhane bulunuyor. Uluslararası sualtı arkeolojisi eğitimlerinde ve UNESCO sualtı arkeolojisi eğitimlerinde önemli çalışmaların yapılacağı merkez, Selçuk Üniversitesi'nin çatısı altında yürütülen çalışmaların da uygulama alanı konumunda olacak.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim