• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

STS Bodrum Okul Gemisi’nde Takım Olma ve Liderlik Kampı”

STS Bodrum Okul Gemisi’nde Takım Olma ve Liderlik Kampı”
Meraklı Bilim Atölyeleri tarafından organize edilen Bodrum Belediyesi desteğiyle gerçekleşen “Bilim Ajanları İle Takım Olma Ve Liderlik Deniz Ödül Kampı” bugün başlıyor.

7-14 Mart Türkiye Bilim ve Teknoloji Haftası içerisinde, 9 Mart’ta gerçekleşen “Bodrum Merak ve Bilim ve Eğlence Günü” kapsamınca Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da uygun görülerek desteklenen organizasyon içerisinde yer alan: “Merakla Başladı, Hayalle Zenginleşti, Bilimle Gerçekleşti.” temalı resim yarışmasında, doğaya ve insanlığa faydalı bilimsel bir tasarım hayalini resme aktaran ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasından seçilen çocuklar ile ziyaretçi oyları ile seçilen eser sahibi çocuklar,  STS Bodrum Okul Gemisi’nde 2gün, konaklamalı yelken sporunu deneyimleyerek Takım Olma ve Liderlik Eğitimi" alacaklardır. 

Etkinlik; Cumhuriyet tarihimizin ilk ve tek  yelkenli okul gemisi olan STS Bodrum’da gerçekleşiyor. Denizcilik eğitimi ve sevgisi vermek amacıyla BOSAV (Bodrum ve Karya Kültür, Sanat ve Tanıtma Vakfı) tarafından inşa ettirilen, 30 metre boyunda, 7 metre eninde, 350 beygir gücünde ve 90 ton olan gemi 13 yaşında.  

Uluslararası  pek çok başarısı bulunan STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi;  denizlerine sahip çıkacak, ülke ekonomisine katkı sağlayacak, denizlerin kirlenmesine ve kirletilmesine engel olacak gençler yetiştirebilmek amacıyla hayata geçirilmiş bir proje olmakla birlikte bu konuya duyarlı birçok kişi, kurum ve kuruluşların katkıları ile tamamlanmış ve ekim 2001 tarihinden itibaren eğitim programlarına başlamış bulunuyor.
 
STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi, 15 Mart'ta Bulgaristan’a hareket etmiş, Karadeniz Görkemli Gemiler Yarışı'nda  birinci ve ikinci etaplarında ikincilik ödülünü kazanarak Bodrum Limanı'na iki kupa ile  geri dönmüştü.

Biz Hayal Ettik Onlar Başardı

Kamp öncesi veli ve öğrencilerle program detayları netlik kazandırılırken, öğrenciler ve veliler kampa hazırlandılar.

Ödülü koyarken hedeflerinin çocuklarının düşünme becerilerini geliştirmek olduğunu belirten eğitim uzmanı Eda Çağlar, Türkiye’nin ilk ve tek yelkenli okul gemisi olan STS Bodrum ile, çocukları yelken sporu ile tanıştırma, onlara ilham verme ve bu sporu yaşam biçimi haline getirerek doğa koşullarında işbirlikçi öğrenme becerilerini geliştirmek olduğunu belirtiyor.  

Farklı branşlarda eğitim uzmanları ve yelken antrenörlerinden oluşan mürettebatta STS Bodrum Yelken Okul Gemisi’nin mimarı olan ve gemiye uluslararası başarılar kazandıran, verdiği eğitimlerle yüzlerce yatçı yetiştiren yelken sorumlu baş eğitmeni ve aynı zamanda “İstanbul Kotraları” ile “Denizin Kanatlı Perileri Yelkenler” isimli yayınları bulunan yazar Yücel Köyağasıoğılları da eşlik ediyor. Bodrum Belediyesi Yelken Klubü antrenörü Volkan Acele ile Norveç’te düzenlenecek olan 2014 Avrupa şampiyonasında milli takımla beraber ülkemizi temsil edecek Turgutreis Yelken Klubü antrenörü Onur Mandalinci eğitimin bir diğer antrenör ismi. 
 Etkinlik dahilinde Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı birim uzmanları; “Denizlerde Güvenlik” konulu uygulamalı bir eğitim de veriyor. 

Deniz Kampında Neler Öğrenecekler?

Veri Toplama, Gözlem Yapma, Varsayım Kurma, Sonuç Çıkarma, Tümevarım,  Kaynağın Güvenirliğini Sorgulama, Yaratıcı Düşünme, Problem Çözme ve Analitik Düşünme Becerileri.

Öğrencilere Kazandırılması Hedeflenen Değerler 

Strateji Geliştirme, Zaman Yönetimi, Hedef Oluşturma, Alternatif Planlama, Takım Çalışması ve İletişim, Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesi, Motivasyon, Stres Yönetimi,Takım Olma ve İşbirliği Yaklaşımı, Çatışma Yönetimi, Güven Eksikliği Yönetimi, Geribildirim Yetisinin Kazandırılması, Beden Dili Yönetimi.

denizkampiafisi.jpg

okul_gemisi.jpg

okul_gemisi1.jpg

okul_gemisi2.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim