• BIST 9524.59
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Sanmar, "Lomax"ı Norveç'e teslim etti

Sanmar, "Lomax"ı Norveç'e teslim etti
Sanmar Denizcilik, Norveç'in açık deniz destek ve römorkör firması Østensjø Rederi için bir adet RAMparts 2800-E ASD sınıfı römorkörü geçtiğimiz hafta teslim etti

Sanmar Denizcilik Norveç'in açık deniz destek ve römorkör firması Østensjø Rederi için bir adet  RAMparts 2800-E ASD sınıfı römorkörü geçtiğimiz hafta 19 Ocak 2013 Cumartesi günü yapılan isim verme töreniyle teslim etti.

Römorkör teslim töreninin yanı sıra Tuzla’daki Sanmar Tersanesi’nin yeni işletme binasının açılışının da gerçekleştirildiği törene, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Gemi ve Türkiye Yat ve Gemi İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Sanmar Tersanesi ve Østensjø Rederi firmasının yetkililerinin yanı sıra denizcilik sektöründen çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı

İsim verme ve teslim seremonisi yapılan Lomax adlı römorkörün 28 metre uzunluğunda ve 12,6 metre genişliğinde olduğunu belirten Sanmar İşletme Müdürü Cem Seven,  FiFi1 yangın söndürme sınıfı, Kanadalı Robert Allan dizaynı römorkörün çekim gücünün ise 80 ton olduğunu dile getirdi. Seven, Lomax’ın Sanmar Denizcilik’in teslim edilen 95. Römorkörü olduğunu sözlerine ekledi.

Sanmar Tersanesi Proje Direktörü Ali Gürün, Østensjø Rederi firması ile çok keyifli bir işbirliğine imza attıklarını belirtirken yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugüne kadar dünyanın en iyi römorkör inşa eden ülkesinin Türkiye olduğunu söylüyordum, artık çevreye karşı “en saygılı” olarak üretildiği ülkenin de Türkiye olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yakın gelecekte özel maksatlı gemilerin üretim üssünün de Türkiye olabileceğine inanıyorum. İş ortaklarımız, mühendislerimiz ve yetişmiş personelimizle artık her türlü özel maksatlı gemiyi en temiz ve sağlıklı şekilde üretebiliriz.”

Østensjø Rederi firması İşletme Müdürü Johan Rokstad ise konuşmasında “Burada yeni römorkörün teslim alma töreninde olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. İlk teslimatı aldığımız 2006 yılından bu yana Sanmar Denizcilik ile başarılı projelere imza attık. Gelecekte de bu işbirliğinin artarak devam edeceğini umut ediyoruz” dedi.

Römorkörün isim verme ve teslim seremonisinin yanı sıra, Sanmar Tersanesi’nin yeni yönetim binasının açılışının da yapıldığı törende konuşan Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın selam, sevgi ve başarı dileklerini ileterek önümüzdeki dönemde de devlet olarak tersanelerimizin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Cemalettin Şevli, “Sıcak bir ortamda gerçekleşen bu güzel törende bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Gürün ve Seven ailelerinin yıllardır sektöre yaptığı katkıları büyük bir mutlulukla takip ediyorum” dedi.

Türkiye Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak yaptığı konuşmada “Türk Gemi İnşa Sanayi’nin 2023 hedeflerine ulaşması açısından Sanmar Denizcilik’in bu başarılı işi gerçekleştirmesi hem birliğimiz hem de Türkiye adına önemlidir. Umarız bu başarılı işlerin devamı gelecektir” dedi.
Sanmar,  Østensjø Rederi firması için 2008 yılında da Vivax adlı römorkörü inşa etmişti.

cemalettin-sevli_1.jpg

 

ali-gurun_1.jpg

cem-seven_1.jpg

johan-rokstad_1.jpg

orhan-gurun_1.jpg

lomax_1.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ömer Aruz
19 Ağustos 2015 Çarşamba 16:36
16:36
Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum.Gemi adam belgem var, yeterliligim : yagcı-elektrikçi torpilim yok römorkorlerinizde çalışmak istiyorum yardımcı olmanızı istiyorum allah razı olsun saygılarımla efendimm
78.164.43.71
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim