• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Salih Zeki Çakır "hazmedin" çağrısı yaptı

Salih Zeki Çakır "hazmedin" çağrısı yaptı
İMEAK DTO Meclis toplantısında konuşan Değişim Grubu’nun lideri Salih Zeki Çakır, mevcut yönetimi Fransız düşünürün bir sözü ile uyardı; “İnsanları güçlü yapan, yedikleri değil hazmettikleridir" dedi.

İnsanı güçlü yapan, yedikleri değil, hazmettikleridir.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında konuşan Değişim Grubu’nun lideri Salih Zeki Çakır, mevcut yönetimi Fransız düşünürün bir sözü ile uyardı; “İnsanları güçlü yapan, yedikleri değil hazmettikleridir. İnsanları zengin yapan harcadıkları değil, muhafaza ettikleridir, tasarruf ettikleridir, biriktirdikleridir. İnsanları bilgili yapan, okudukları değil, hatırladıklarıdır” dedi.

Seçimden sonra ilk kez toplanan İMEAK DTO Meclis Toplantısı renkli açıklamalar sahne oldu. Seçimde yüzde 44 gibi bir oy almasına rağmen 13 meclis üyesi sokan, Değişim Grubu’nun lideri Salih Zeki Çakır, Meclis toplantısında yaptığı konuşmada net mesajlar verdi.

Deniz Ticaret Odası seçimlerinin, koltuk kapma yarışı olarak algılandığını kaydeden Salih Zeki Çakır, bu süreçte denizcilik sektörünün önyargıları olduğun u tespit ettiklerini söyledi.


Salih Zeki Çakır, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında şunları kaydetti;

"Sektörümüz önemli bir süreçten geçti. Çok şeyler söylendi, tartıştık, tartışılmasını istedik, eleştirdik, öz eleştiri yapılmasını talep ettik. Bu süreçte şunu da tespit ettim. Üyelerimiz arasında sektörümüzün genelinde oldukça fazla önyargılar oluşmuş, bunun sebeplerini sorgulamak hepimizin vazifesidir diye düşünüyorum. Biz bu anlamda bu ön yargıların giderilmesine, telafi edilmesine, yanlış anlaşılmaların önünün alınması için gayret sarf ettik. Bundan sonraki süreçte de aynı müspet yaklaşımı sürdüreceğimi taahhüt ediyorum. Bütün çalışmalarımızın gayesi bazen maksadını aşarak bir koltuk kapma yarışı gibi telakki edilsede, içinde bulunduğumuz önemli bir süreçten geçen genelinde ülkemizin özelinde sektörümüzün sorunlarının çözülmesine, üyelere hizmetin götürülmesine daha fazla önem vererek öne çıkartarak yeni bir dönemin yaşanmasıdır. Aksi takdirde kesinlikle bundan sonraki çalışmalarımızda da şahit olacaksınız başka bir niyetimiz olmamıştır, olmayacağına da sizler şahit olacaksınız. Benim burada yaptığım bir metedoloji ile çalışmaları sürdürmekte fayda var diye düşünüyorum. Meslek gruplarımız var, her ne kadar mevzuatta 47 meslek grubu varsa da özelinde 10-12 ana faaliyet alanı var. Yeni yönetimiz meslek gruplarının, oluşacak komisyonlar vasıtasıyla, meslek gruplarının sorunlarını bilinen göz ardı edilen, güncelleyerek önceleyerek bir çözüm takvimi sunabilirse bizlerde katkımızı, takibimizi daha iyi yapar, katkımızı daha iyi ortaya koyarız. Sektörümüzün gerçekleri var, bütüncül anlayışla, gerçek tekdir, fakat olduğunuz yerden bakışla gerçeklerin parçaları vardır. Bunlar bütünün parçalarıdır, ben bu salona buradan baktığımda bu salonun bir gerçeği var, bu tekdir, farklı şeyler görülebilir, kapıdan giren bir arkadaşımız bu salonun gerçeğini farklı görür ve yorumlayabilir. Bu gerçeğin tek olduğu gerçeğini değiştirmez, bu anlamda sektörümüzü bir bütün olarak ele alıp parçadan bütüne bir çözüm arayışıyla sorunların üzerine gitmemiz gerekir, genel deyiştir, bütünden parçalar oluşmaz, bütünü anlamak için parçaları tanımak gerekir. Bu anlamda meslek gruplarımızın sorunlarını tek tek masaya yatırıp, balıkçı meslektaşlarımızdan başlayarak bütün meslek gruplarının sorunlarını irdeleyerek kurulacak komisyonları iyi çalıştırarak sonuç almak durumundayız. Buna sektörümüzün ihtiyacı var, bu anlamda hep birlikte hepimizin elimizden geleni yapacağını düşünüyorum, yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr    

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
kaptan
15 Haziran 2013 Cumartesi 14:44
et tırnaktan ayrılmaz..
denizcilik balıkçılıkla başlamaz...balıkçıkta denizciliğin ailenin fertleri.. tüm meslek komiteleri üzerine düşen görevlerini layiki ile yapacak..yapmak zorundadırlar..kimse koltuk oturmaya gelmedi...yönetim kurulu artık dikkatli olacaklar...gelen denizcilerin tüm sıkıntılarını,ilgili brokrat düzeyinde,bakanlık düzeyinde düzeltmek için sık sık kurumlarla birlikte olup çözüm üretecek yönetim kurulu..aile fertlerinin tüm sıkıntıları kalkacak...bu iş koltuk kapma yarışı değil...
81.214.71.174
Denizci
09 Haziran 2013 Pazar 00:25
Yapabileceklerin
Bize önce neler getirilebileceğini anlat balıkçılıkta ne yapılacak koster filosu ne olacak eskidi artık nasıl yenilenecek onlar için çözüm üretebilecek bir DTo ya ihtiyaç var şu anda ...... Başka sorunlarda var elbet ama temel taşlar bunlar bence.......
176.218.178.50
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim