• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Salih Zeki Çakır, DTO'ya fena yüklendi

Salih Zeki Çakır, DTO'ya fena yüklendi
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, Mevcut DTO Yönetiminin seçim sürecinde yaptıkları icraatları "Üyelere saygısızlık ve Ufuksuz olmakla" suçladı.

BU SÖZLER KAVGADA SÖYLENMEZ. ÇAKIR, KALKAVAN YÖNETİMİNE FENA YÜKLENDİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Salih Zeki Çakır, 5 Mart 2013 tarihinde DTO binasında yapılması kararlaştırılan seçimlerin, daha büyük bir salonda yapılmasının üyelere saygının gereği olduğunu söyledi. 8 binden fazla üyesi olan DTO’nun seçimlerinin dar mekânlarda yapılmasının, sadece ufuksuzluk değil üyelere de değer vermemek olduğunu söyleyen Çakır, demokratik davranmadıkları sebebiyle mevcut yönetimi de uyardı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Salih Zeki Çakır’ın açıklamaları şöyle;

Çok fazla katılım olması beklenen böyle bir seçimin kısıtlı imkânlara sahip hizmet binasında yapılmasını kasıtlı buluyorum. “5 Mart 2013’de yapılması kararlaştırılan DTO seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum. “DTO Değişim Grubu” olarak hedefimiz; “Güçlü Oda, Güçlü Denizcilik” tir.

Defalarca söylememize rağmen, seçimlerin DTO salonunda yapılmasına dair karar alınması sektörümüz adına üzüntü vericidir. 8 bin üyesi olan DTO’nun seçimlerinin çok dar mekânlarda yapılması, vizyonsuzluk ve üyelere değer vermemektir. Karar mutlaka değiştirilmelidir. Denizciliği ülkemizin birinci derece stratejik ve lokomotif sektörü yapabilmek için değişimi şimdi başlatmalıyız. Üyelere değer vereceğiz, odayı komitelerin gerçek temsilcileri ile birlikte yöneteceğiz. Vizyonsuzluğu sona erdireceğiz.

Tekrar ediyoruz, ülkemizin en büyük denizcilik kamu kuruluşu DTO’nun seçimleri, İstanbul metropolünün en büyük salonlarında yapılmalıdır. Biz, “DTO Değişim Grubu” olarak bu konuda ilgililer nezdinde girişimlerimizi başlattık. Üyelerimizin, bu demokratik haklarını kullanma yarışında, mevcut yönetim tarafından 1–0 yenik başlatılma çabalarına asla prim vermeyeceklerine can-ı gönülden inanmaktayız.

DTO imkânları kişisel kampanya için kullanılamaz, DTO tüm denizcilerindir!

Seçimin adil ve demokratik bir iklimde, barışçıl bir ortamda yapılması için hepimize, öncelikle de mevcut yönetime büyük sorumluluk düşmektedir.

DTO binası bugünlerde Sayın Metin Kalkavan’ın seçim bürosu gibi kullanılmaktadır. DTO’nun, Sayın Metin Kalkavan’ın seçim karargâhı olarak kullanmaktan vazgeçilmesi gerekir. Odanın web sitesi (denizticaretodasi.org.tr) Sayın Metin Kalkavan’ın kişisel bloğu gibi kullanılmaktadır. Mevcut başkanlık gücüyle ve odanın olanakları kullanılarak, seçim karargâhına dönüştürdükleri DTO’ya çağırdıkları üyelerimize adeta güç gösterisinde bulunulmaktadır. Yönetim, alternatifsiz şekilde on yıldır bu tür keyfiliklere alışkın olabilir. Ancak, şeffaflık ve demokrasiye aykırı davranışlardan kesinlikle vazgeçilmelidir.

NACE kodlarına aykırı şekilde komitelerde seçim dizaynı yapıldı

Mevcut yönetim, çok sayıda şirketi ilgili olmadıkları meslek gruplarına kaydırmıştır. Seçim telaşıyla yapılmış bu hatalı işlem düzeltilmelidir.

Mesela, Ro-ro firmasının gemi inşaat komitesinde ne işi var? Denizcilik eğitim firmasının armatörlük komitesinde ne işi var? Firma 17. komitede iken aynı işi yapan şubesi 34. komiteye neden yazılır? 9. komitede sualtı hizmetlerinde faaliyet gösteren bir şirketin 47. komiteye dahil edilmesinin açıklaması var mıdır? Böyle yüzlerce örnek var.

Yapılan işlem, NACE kodlama sisteminin amacına ve prensiplerine aykırıdır. On yıllık DTO yönetimi ya bunları bilemeyecek kadar yorgun ya da seçime dönük bir plan yürütüyor. Bu yetmezmiş gibi Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’nın NACE kodlarına dair açıklamasını da tevil götürmez hatalarını örtmek için kullanıyorlar. Bizim NACE kodlama sistemine itirazımız olamaz. İtirazımız, firmaların faaliyet alanları dışındaki meslek gruplarına kaydırılıp, kendi amaçları doğrultusunda bir dizayn çabalarıdır. DTO üyeleri bunu şark kurnazlığı olarak değerlendirmektedir. Takdir değerli üyelerindir.

Yönetimi demokrasiye, şeffaflığa, komitelere ve üyelere saygılı olmaya davet ediyoruz. Tüm denizcilere Allah selamet versin.”

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Kaptan Dede
30 Ocak 2013 Çarşamba 14:52
Seçim Mekanı
Seçimin mekanı ile ilgili yazıda,TOBB Organ Seçimleri Hakkındaki yönetmelikte:"Seçimler,kural olarak oda veya borsa hizmet binasında yapılır.Hizmet Binasının yetersiz olması halinde şehir merkezinde uygun bir yerde de yapılabilir" şeklinde yazan ibareye göre seçim mekanı bildiren arkadaşımız sanki sadece odada seçim yapılabilirmiş gibi bir algı uyandırarak,kamu oyunu yanıltmaktadır.Şu sorunun cevabını bulabilirse sorun çözülür:Sadece 38.komitede 1137 üye var bu komite üyeleri tekbir sandıkda oy kullanamayacağına göre? İTO geçen seçimleri büyük bir otelde,Baro Haliç Kongre merkezinde UND yine büyük bir otelde bu tür faaliyetlerini icra ederken,DTO bundan geri kalacak kadar aciz değildir diye düşünüyorum.Seçim Ülkemiz ve Denizciliğimiz için hayırlı olsun.
88.250.120.46
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
28 Ocak 2013 Pazartesi 12:07
DTO başkanlığı
Hem Sayın Metin Kalkavan ve hem de Sayın Salih Zekİ Çakır Beyler deniz ticaretimizin çok değerli kişileridir. Bütün makamlarda söz konusu olan vardiya değişikliği, yorulma bu makamda da olabileceğini düşünerek, derim ki uzun yıllar DTO başkanlığı yapan Sayın Metin Kalkavan'ın vardiyayı Sayın Salih Zeki Çakır Beye teslim etmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Vardiya değişikliği uzun yıllar hizmet edenlere daima iyi gelir. Allah Kur'an'da aklınızı kullanmayacak mısınız diye buyuruyor. www.refikakdogan.com.
24.133.106.74
ozan duran
28 Ocak 2013 Pazartesi 09:48
Nace kodlarına itiraz eden yok. Sorun Meslek Gruplarında
Nace kodları şirketler kurulurken kendilerine tevdi ediliyor. Bu kodun alınışında DTO'nun dahli yok. DTO seçimde güçlü olmadığı grupları tasviye ederek yıllardır meslektaşlarıyla aynı grupta faaliyet gösteren firmaları eritmek üzere ilgisiz alanlara SÜRMÜŞ. Yıllardır İstanbul'da Denizcilik Eğitimi veren ve eskiden onlarca eğitim kurumuyla birlikte aynı grupta olan bir şirket neden Dalış Turizmi rubuna Marmaris, Fethiye, Bodrum,Antalya'lı şirketlerin faaliyet yaptığı gruba kaydırılır. Bunun NACE koduyla değil seçimle ilgisi VAR!
212.253.149.199
Kubilay YDO
27 Ocak 2013 Pazar 20:12
Secim Heyecanı
Salih Agabey meslekte duayendir,sektore de katkısı yadsınmaz,ben hic tanismadim,o da beni tanimaz,kim secilirsede birileri mutsuz olacaktır,umarım camia icin en iyisi olur.Selam ve sevgiler
78.160.94.211
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim