• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 13 °C

RotaAta 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkıyor

RotaAta 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkıyor
Bahçeşehir Rotary Kulübü’nün düzenlediği RotaAta projesi ile tekneler bugün Dolmabahçe’den hareket edecek ve 19 Mayıs’ta Samsun’a varacak.

Bahçeşehir Rotary Kulübü’nün düzenlediği RotaAta projesi ile tekneler bugün Dolmabahçe’den hareket edecek ve 19 Mayıs’ta Samsun’a varacak.

Bahçeşehir Rotary Kulübü, 19 Mayıs’a özel düzenlediği “RotaAta” projesi ile rotasınıSamsun’a çevirdi. Bu projede teknelerle 12 Mayıs’ta Dolmabahçe’den hareket edilecekve 19 Mayıs’ta Samsun’a varılacak. Rota süresince, Bandırma Vapuru’nun yaptığı gibi Dolmabahçe’den yola çıktıktan sonra Poyrazköy, Amasra, İnebolu, Sinop limanlarında molaverilecek. Projeye destek verecek tekneler, rota boyunca kafileye eşlik etmeyeceklerse bile Boğaz çıkışına kadar kafile ile gelecek.

Tekneyle kafileye katılamayacak olanlar ise aileleriyle birlikte karayolundan Samsun’a doğru hareket edecek. Kafile, 19 Mayıs’ta Samsun’da buluşacak. Rota boyunca yapılan konaklamalar sırasında bölgedeki yurttaşlara 19 Mayıs’ın önemini anlatan kitaplar hediye edilecek. Ayrıca karayolundan hareket eden kafile, güzergah boyunca uğradığı şehir ve kasabalarda kitap dağıtacak.

Her yıl tekrarlanarak bir festival haline gelmesi planlanan projenin, 19 Mayıs’ın 100’üncü yılı olan 2019’da bünyesinde bir yat rallisinin de yer alması planlanıyor. Projede her yıl sponsorluklar ve bağışların belirli bir hizmet hedefi olacak. 2012 yılı için belirlenen hizmet hedefi, DAKSAR’a bir arama kurtarma botu bağışlanması.

Organizasyonu, Bahçeşehir Rotary Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Aksigorta Genel Müdür Yardımcılığı yapan Çetin Kolukısa gerçekleştiriyor. Denize olan tutkusu ile bu projeyi hayat geçirmek istediğini belirten Kolukısa, “RotaAta projesi gençleri de kapsayan, anlamlı bir proje. Temmuz ayından beri bu proje üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Bandırma Vapuru’nun rotasını hatırlayalım istedik

Kolukısa sözlerini şöyle sürdürüyor: “İstanbul’dan çıktıktan sonra Karadeniz’de limanlara uğrayacağız, sponsor firmalardan bayraklar toplayacağız. Samsun’a vardığımızda Valilik izni ile topladığımız bayrakları Samsun Valisi’ne teslim edelim, böylelikle Bandırma Vapuru’nun rotasını hatırlayalım istedik. Güzergah üzerindeki belediyeler, bu illerde bulunan sivil toplum kuruluşları da RotaAta projesine büyük ilgi duydular ve destekleyeceklerini belirttiler.

Aksigorta’da çalışmam nedeniyle bu projeye şirketim de sponsor oldu. Sektördeki diğer şirketler de bu projeye destek verecek. Bize bayrağını veren sponsor kuruluşlar, bağışta bunulabilecekler. Bu bağışlar, arama kurtarma botu yanında, eğitim ve sağlık projelerinde de kullanılabilecek. Samsun’da çeşitli aktiviteler yapacağız. Yurtdışındaki kulüpler de bu projeye büyük bir ilgi duydular. Özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden bile katılım gerçekleşebilecek.”

Tekneler saat 10:00’da Kalamış Marina’dan hareket edecek ve saat 11:00’da Dolmabahçe Sarayı önünde tüm tekneler birleşerek, rota doğrultusunda harekete geçilecek.

Dolmabahçe-Poyrazköy
Poyrazköy-Kefken
Kefken-Ereğli
Ereğli-Amasra
Amasra-İnebolu
İnebolu-Sinop
Sinop-Samsun

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim