• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Patrik Bartholomeos, Dalyan'a hayran kaldı

Patrik Bartholomeos, Dalyan'a hayran kaldı
Fener Rum Patriği Bartholomeos, New York'tan gelen Peder Alexader Karloutsos, Fransa Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Adalar Metropolü Haralambos Sofroniadis'le birlikte Dalyan'ageldi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, iki günlük tatil için Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesine geldi. New York'tan gelen Peder Alexader Karloutsos, Fransa Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Adalar Metropolü Haralambos Sofroniadis'le birlikte Dalyan'a gelen 1.Bartholomeos bölgeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Beraberindeki heyetle İztuzu'na giden 1.Bartholomeos, burada DEKAMER'i (Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) ziyaret etti ve buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Deniz kaplumbağalarına yönelik çevreci çalışmaları ile dünyaca adını duyuran Kaptan June Haimoff'la sohbet eden Bartholomeos, dua okuduğu bir bilekliği Kaptan June'ye taktı. Bartholomeos, bilekliğin kaptan June'ye uzun ömür vermesini dileyerek "Bu bileklik hanımefendiye tebriklerimle birlikte bir duada bulundum uzun ömürler verdim" dedi. 1.Bartholomeos, "İnşallah bu bilezik kendisine uğur getirir" diye konuştu. Kaptan June de "Ben, cennet İztuzu, plaj ve kaplumbağalar çok memnun olacaklar" dedi.

Dalyan'a iki günlük bir ziyaret için geldiklerini belirten Bartholomeos, bölgede Fethiye Kayaköy'ü de ziyaret edeceklerini ve buradaki kiliseye gideceklerini belirterek şunları söyledi: "Bugün de istirahat edeceğiz ve yarın sabah İstanbul'a döneceğiz. Son gelişimiz değil kısmet olursa pek yakında tekrar geleceğim. Burası bir cennet köşesi. Sayın Yücel bey de bizi çok iyi ağırladı, otelleri çok güzel ve rahat"

Hem istirahat hem de bu güzel doğayı hayran olduğu için tekrar görmek istediğini belirten Bartholomeos, sözlerini şöyle sürdürdü: "İki sene önce tekrar gelmiştim kardeşlerimle. Yücel beyle tanıştık, dost olduk ve bu güzel yerleri arkadaşlarım, yurt dışından gelen arkadaşlarımla birlikte tekrar görmek istdedim. Kısa da olsa, ama gelecek sefer daha uzun kalacağız." Patriğin ayrılışında yöreye özgü hediyelik eşyalar ve tanıtım kitaplarının bulunduğu çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ziyaret hakkında açıklama yapan Dalyan Resort Otel sahibi Yücel Okutur ise, şunları söyledi: "Sayın Patrik 1.Bartholomeos yurt dışı ve yurt içi yoğun işleri nedeniyle dinlenmek üzere Dalyan Resort Otel'e özel misafirleriyle geldi. New York'tan Peder Alexader Karloutsos, Fransa Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Adalar Metropolü Haralambos Sofroniadis ilk defa bölgemize geliyor. Sayın Patrik Bartholomeos, çevre kirliliğinin önlenmesi ve doğal çevrenin kültürel yapısının korunmasıyla ilgili çalışmalar yapmaktadır ve her zaman bu konularla ilgilidir. Sayın Bartholomeos iki yıl önce Dalyan Resort'e geldiklerinde bölgemizin doğal yapısı ve kültürel zenginlikleriyle ilgili bilgi sunmuştum, göl ve kanallarda uygulanan koruma tedbirleri ve elektrikli teknelerin kanallarda çalışmasını takdirle karşılayarak, bu çalışmaların devam ettirilmesini temenni etmişlerdir. Kendilerine sunulan Dalyan'ın deniz ürünlerini, yemeklerini leziz buldular, doğal nar ve portakal suyunu çok beğendiler. Tatil amaçlı yine geleceklerini söylediler."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim