• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Newcruise'den 180 metrelik "My World"

Newcruise'den 180 metrelik "My World"
Şimdiye kadar inşa edilen en uzun yat 110 ile 150 metre arasında değişirken şimdilerde uzunluk 180 metreye kadar çıkmaya başladı.

Gemicik boyutlarını bile geçen 180 metrelik yat fikri kesinlikle normallik sınırlarını geçmekte. Şimdiye kadar  inşa edilen en uzun yat  110 ile 150 metre arasında değişirken şimdilerde uzunluk 180 metreye kadar çıkmaya başladı. 

150 metre ve daha uzun yatların inşası görüşülüp inşa edilip edilemeyeceği düşünürken iki tasarımcı harekete geçti bile… Newcruise’in iki lider tasarımcısı Roland Krueger ve Katharina Raczek çok büyük bir yat tasarlamaları konusunda sipariş aldılar. Kafa kafaya veren iki tasarımcı 180 metrelik bir yat tasarlayarak  devasa yata “My World” (Dünyam) adını verdiler.

Sekiz güvertesiyle, adeta yüzen bir dünya gibi duran “My World”, konferans odalarından, helikopter hangarına, dalış odalarından, sinemalara, özel bir spaya, spor salonuna ve deniz altılara kadar yüzen küresel bir merkez binasının ihtiyaç duyabileceği herşeye sahip.

My World’ün tasarımcıları, “Tasarılarımızın başında fark ettik ki, geleneksel planlamadan vazgeçmek zorundayız, geminin büyüklüğü dolayısıyla yata ana biniş noktası, geleneksel olarak kıçtan değil geminin yanından yapılacak. Bu da bizim kıç kısmını spor ve sahil alanları için kullanmamıza ve güvertelerin kıç kısmını büyük  camlarla donatmamıza olanak sağladı” dedi.

Yata giriş yöntemleri olan helikopter alanı ve sürme iskele, yatın orta avlu türünde tasarlanmış olan merdiven boşluğuna açılıyor, orta avlu şeklinde tasarlanmış olan merdiven boşluğu yatta bulunan herkes için güverteler arası bağlantı noktası oluşturuyor. Merdiven boşluğunda bulunan cam asansör misafirleri istenilen güverteye ya da bayrak direğinin hemen altında olan sudan 24 metre yukardaki gözlem platformuna çıkartacak.
Kılavuzları nerden alacakları sorunu için de bir çözümü olan tasarımın, havadan gelen kılavuz kaptanlar ve özel alan kılavuz kaptanları için özel daireleri bulunuyor, üst helikopter güvertesinin hemen altında bulunan yatın köprü üstü, kaptana kesin bir görüş sağlıyor. Yatta ayrıca helikopter güvertesinin hemen altında, helikopterler için özel bir hangar da bulunuyor.

Yat sahibinin özel güvertesinde, yat sahibine özel bir yaşam alanı, özel spa, bir adet hamam, özel yemek odası, bilardo masası ve de şöminenin olduğu bir oyun alanı, spor salonu, yat sahibinin özel ofis alanı ve kişisel personeli.

Yat sahibinin güvertesinin altında bulunan güvertede ise, genel kullanım alanları ve ikinci helikopter pisti bulunuyor. Genel kullanım alanları tasarımı hakkında konuşan Raczek, “Ne kadar burun kısmına giderseniz odalar o kadar güzelleşiyor. Konferans odaları yerini sahnesi olan bir yemek salonuna bırakıyor, yemek salonunu geçince bir seri küçük salonlar bulunuyor, küçük salonların ardından da ‘parti balkonu’ ile inanılmaz bir panaromik burun manzarası sunan gece klübü bulunuyor” dedi.

Yatın ana güvertesinde, özel balkonlarına sahip altı VIP süiti ve 10 misafir kabini bulunmakta, kalacak yerlere bir adet sinema, plaj ve spor merkezi eşlik ediyor. VIP süitlerinin hepsinde kendi merdivenleri bulunuyor. VIP süitlerinde bulunan merdivenler dalış bölgesine ve bölgenin teraslarına, yüzme platformuna, küçük ve yardımcı gemilerin garajına açılıyor. Yatın yardımcı ve küçük gemiler bölümünde, su, amfibik ve kara araçları bulunuyor. Yatın ay havuzundan bir çift denizaltı fark edilmeden denize inebiliyor.

Bir yatta olması gerektiği gibi, kalıcı mürettebatın bu kadar büyük bir yatta 68 kişiyi bulması şaşırtıcı değil, mürettebatına özel spor salonu, sinema, dış mürettebat rahatlama alanı ve intrnet kafe sunan yat, bütün bunları kendi mürettebat, depo ve mekanik alanlarında yapıyor. Ayrıca yatın kendine özel bir hastanesi bulunuyor. Hastanede, ameliyatane, revir ve basınç odasıbulunuyor.

Newcruise tasarımlarında böyle bir geminin dizel elektrik gücü ve azimut iticiler ile güç verilmesini bekliyor.

my-world-bow-yacht.jpg

my-world-pool-yacht1.jpg

profile-yacht.jpg

Deniz Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim