26 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C
  • İzmir22°C
  • Antalya27°C
  • Muğla19°C
  • Çanakkale19°C

KÖRFEZ, ROTA LİMANI'NIN GENİŞLEMESİNİ İSTEMİYOR

Körfez’de faaliyet gösteren Rota Limanı tarafından genişlemek amacıyla yapılmak istenen ÇED toplantısı gergin geçti.

Körfez, Rota Limanı'nın genişlemesini istemiyor

15 Ocak 2021 Cuma 17:04

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan 119.055 metrekarelik alanda kurulu Rota Limanı üzerinde gerçekleştirilecek Rota Limanı Tesisleri ve İlave Tevsii İnşaatı için ÇED toplantısı düzenlendi.

Yarımca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ÇED toplantısına ilçe muhalefeti yoğun ilgi gösterdi. CHP Büyükşehir Blediyesi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, İyi Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fevzi Canbaz, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, İyi Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm, CHP İl Yöneticisi Yaprak Fidancı, CHP Meclis üyesi Erkan Uygun ile İyi Parti Meclis Üyesi Yelda Pişkin toplantıya katıldı.

59 DÖNÜMLÜK BÜYÜME

Limanda gerçekleştirilecek 59 dönümlük büyüme projesi kapsamında 24 bin 200 metrekarelik bir alanda dolgu işlemi yapılması hedeflenirken söz konusu proje tamamlandığında ise limanın mevcut alanının 174 bin 5 metrekareye ulaşması bekleniyor.

İşte bu tartışmalı ÇED toplantısı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Güneş Ekşi’nin konuşması ile başladı.

“HAKSIZLIĞA DUR DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

Toplantı CHP ve İyi Partililer’in itirazları nedeni ile gerçekleştirilemedi. Çevre Müdürlüğü yetkililerinin tutuğu tutanağı kabul etmeyen CHP ve İyi Parti yetkilileri kendi tutanaklarını tuttular. Toplantı sonrası açıklama yapan İyi Parti İlçe Başkanı Cahit Sürüm, “İyi parti körfez ilçe teşkilatı olarak ittifakımız Bülent Beyle birlikte bugün olan haksızlığa dur demek için buradayız. Rota Liman halkındır.

ŞİRİN KÖRFEZ’E KAZANDIRDI

Hüseyin Avni Şirin’in Körfez’e kazandırdığı bir değerdir. Bunun birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz Körfezin bizlerden ümidi var biz buraya hakkı korumak adına geldik ve bunu başardık. Körfez bizi çağırdığı için geldik ve üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

EKOLOJİK SUÇLARA ORTAK OLMAYACAĞIZ

CHP İl Yöneticisi Yaprak Fidancı ise, “Toplantıyı açtırmadık ancak bu gelen tarafsız olması gereken il müdürlüğünden gelen memurlar gerçeği yansıtmayan tutanak tuttular biz de kendi tutanağımızı tuttuk gönüllülerimizle birlikte hukuki sürece devam edeceğiz her evde hastalarımız var biz çevresel etkileri direk yaşayan insanlarız. Bh tip projelere izin veren şehri yönetenlerdir. Ekolojik suçlara ortak olmayacağız” dedi.

toplanti_1-003.jpgtoplanti_2-002.jpgtoplanti_3-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI