18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Antalya16°C
  • Muğla14°C
  • Çanakkale19°C

TEKNE SAHİPLERİ USULSÜZ UYGULAMAYA SEVK EDİLDİ

Bodrum ve Gümbet Limanları'nda bağlama ücretlerine yüzde 300 zam yapıldı. Karara isyan eden tekne sahipleri, fahiş zam nedeniyle özel teknelerini ticariye çevirmek için Liman Başkanlığı'na başvurdu.

Tekne sahipleri usulsüz uygulamaya sevk edildi

13 Ocak 2021 Çarşamba 12:30

Bodrum Belediyesi tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Bodrum ve Gümbet Limanları'nda bağlama ücretlerine yüzde 300 zam yapılmasının ardından özel tekne sahipleri ticari ruhsat almak için sıraya girdi.

Karara isyan eden tekne sahipleri fahiş zam nedeniyle özel teknelerini ticariye çevirmek için Liman Başkanlığı'na başvurdu.

Ticari tekne bağlama ücretlerine daha az zam yapıldığını, tarifenin daha ucuz olduğunu belirten AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, "Bu durum pandemi koşullarında büyük zorluklar çeken, ekmeğini denizden çıkaran denizcilerimizin de haklı tepkisini çekiyor. Çünkü özel teknelerin ticari olması, ticari tekne sahibi denizcilerimizi endişelendiriyor. Bu ruhsat özel teknelerin ticaret yapmasına imkan sağlıyor. Ayrıca bu zamla Muğla Büyükşehir Belediyesi tekne sahiplerini usulsüzlüğe sevk ediyor" dedi.

İŞLETME BELGESİ YOK

Gökmen, "Muğla Büyükşehir Belediyesi burada işgalci durumda. Herhangi bir işletme belgesi yok. Limanın mülkiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda. Muğla Büyükşehir Belediyesi burayı kaçak olarak kullanıyor" diye konuştu.

KARSI KARSIYA GELIRLER

Gökmen, limanın yolunun özel bir araziden geçtiğini de hatırlatarak "Limana gitmek isteyenler, yolu kullanmak için giriş ücreti ödüyor. Liman bakımsız, güvenli değil. Hiçbir iyileştirme çalışması yapılmayan bu liman için bir de yüzde 300 zam yapmak insafsızlık. Bu büyük zam, ticari tekne sahipleriyle özel tekne sahiplerini karşı karşıya getirir. Denizcilerimize adeta düşman bir tavır takınan Muğla Büyükşehir Belediyesi, yanlıştan bir an önce dönmeli. Bodrum Belediyesi de duruş sergilemeli" dedi.

DENİZ HABER AJANSI