25 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C
  • İzmir21°C
  • Antalya22°C
  • Muğla16°C
  • Çanakkale18°C

KELDAĞ’A SAHİL GÖZETLEME İSTASYONU KURULACAK

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirilen Sahil Gözetleme Radar Projesi (SGRS) kapsamında Yayladağı eteklerindeki Keldağ’a da gözetleme istasyonu kurulacak.

Keldağ’a Sahil Gözetleme İstasyonu kurulacak

10 Ocak 2021 Pazar 15:45

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki deniz güvenliğinin artırılması, hak ve menfaatlerin korunması amacıyla 13 tanesinin kurulumu tamamlanan Sahil Gözetleme İstasyonu’nun beş ayrı bölgeye daha kurulması planlanıyor.

Sahil Gözetleme Radar Projesi (SGRS) kapsamında bu istasyonların üçü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (Sadrazamköy, Zafer Burnu, Zeytinlik), biri Mersin Anamur ve diğeri de Hatay Yayladağı’ndaki Keldağ’a inşa edilecek.

Türkiye bu sayede, Akdeniz’deki sahil şeridinde kuş uçurtmayacak.

KAMU KURULUŞLARIYLA ENTEGRE ÇALIŞIYOR

Proje sayesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumluluk alanında olan Türk Deniz Karasuları ve Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde yeterli radar kapsaması sağlayarak, su üstü resminin oluşturulması ve otomatik tanımlama sistemleri, elektro-optik sistemler ve diğer kamu kurumlarının sistemlerinden alınan verilerle tanımlanmış deniz resminin oluşturulması amaçlanıyor.

7/24 kesintisiz gözetleme, kaza, kaçakçılık, düzensiz göçle mücadele, kara suları ihlali, arama kurtarma konusunda etkin ve hızlı teknoloji sağlayacak SGRS, kamu kuruluşlarıyla tam entegre şekilde çalışıyor.

DENİZ HABER AJANSI