25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C
  • İzmir24°C
  • Antalya27°C
  • Muğla22°C
  • Çanakkale21°C

KÜRESEL LNG İKMAL GEMİ FİLOSU GENİŞLİYOR

Küresel olarak LNG ikmal filosundaki gemi sayısı LNG pazarının büyümesiyle birlikte genişlemeye devam ediyor.

Küresel LNG ikmal gemi filosu genişliyor

09 Ocak 2021 Cumartesi 00:03

Rusya’nın ilk LNG ikmal gemisi denize indirilirken Avrupa Komisyonu İspanya Algeciras Limanı’nda faaliyet gösterecek ilk LNG ikmal gemisinin inşasının finansmanına fon sağlamayı kabul ettiğini açıkladı.

2020 yılı yüksek profilli LNG ikmal gemilerinin piyasaya sürülmesine ve pazardaki genel büyümeye tanık oldu. Öne çıkan LNG ikmal gemileri arasında Rotterdam'da görev yapacak olan şimdiye kadar inşa edilen en büyük LNG ikmal gemisinin yanında Japonya'nın tanıttığı, Tokyo Körfezi'nde faaliyet gösterecek Japonya'nın ilk LNG tedarik gemisi var.

DNV GL'ye göre dünyada 175 LNG ile çalışan gemi ve 20 LNG ikmal gemisi var. Birçok limanın ise şu anda karadan denize LNG yakıt ikmali yaptığı belirtiliyor.

GAZPROM NEFT RUSYA'NIN İLK LNG İKMAL GEMİSİNİ DENİZE İNDİRDİ

Rus Gazprom Neft, geçtiğimiz günlerde ülkenin ilk LNG yakıt ikmal gemisini denize indirdi. Rus kimyager ve araştırmacı Dmitry Mendeleev'in onuruna isimlendirilen gemi, 99 metre uzunluğunda ve 5.800 metreküp sıvı doğal gaz taşıyabiliyor.

Gemi, Baltık ve Finlandiya Körfezi'nde çalışacağı için aynı zamanda benzersiz bir şekilde Arc4 buz sınıfı güçlendirilmiş gövde ile donatıldı. Bu, geminin yaklaşık 1 metre kalınlıktaki buza kadar ek bir buz kırıcı gemi olmaksızın dolaşabileceği anlamına geliyor.

Gazprom ayrıca, entegre dijital sistemi ile geminin köprü üstünden tek bir mürettebat üyesi tarafından kontrol edilebileceğini açıkladı.

Rus LNG ikmal gemisi geçtiğimiz günlerde navigasyon sistemleri ve kontrollerinin son montajı için montaj iskelesine taşındı. Deniz denemelerinin 2021 baharında yapılması planlanıyor.

Gazprom isimli Rus LNG ikmal gemisinin 2021'in ikinci yarısında hizmete girmesi bekleniyor.

DENİZ HABER AJANSI