19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C
  • İzmir18°C
  • Antalya20°C
  • Muğla12°C
  • Çanakkale14°C

TÜRK KARASULARINI İHLAL EDEN YUNAN BOTLARINA TÜRK SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ 'DUR' DEDİ

Yunan Sahil Güvenlik botları yeni bir skandala imza attı. 2 bot, Türk karasularını Kardak Kayalıkları civarında ihlal etti. Durumu fark eden Sahil Güvenlik Komutanlığı botları duruma hemen müdahale etti. 2 Yunanistan sahil güvenlik botu önleme faaliyeti ile karasularından dışarı atıldı.

Türk karasularını ihlal eden Yunan botlarına Türk Sahil Güvenlik ekipleri 'Dur' dedi

07 Ocak 2021 Perşembe 13:00

Türk Sahil Güvenlik botları, Türk karasuyunu ihlali eden 2 Yunan Sahil Güvenlik botunu önleme manevraları ile Türk karasularından çıkarttı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda, “Uluslararası hukuku ihlalde sınır tanımayan, düzensiz göçmenleri sürekli Türk karasularına geri iten Yunan unsurları, bu kez de ihlal ettiği karasularımızdan sürülerek çıkartıldı” ifadesine yer verildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kardak Kayalıkları bölgesinde 2 Yunan Sahil Güvenlik unsuru tarafından karasuyu ihlali yapılmıştır. 4 Türk Sahil Güvenlik botu tarafından gerçekleştirilen önleme manevraları ile karasuyu ihlali yapan 2 Yunan unsuru karasularımızdan çıkartılmıştır. Türk Sahil Güvenlik botları tarafından gerçekleştirilen önleme manevraları esnasında Türk Sahil Güvenlik botu ile Yunan Sahil Güvenlik botu arasında sürtme yaşanmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı denizlerimizin emniyetini ve güvenliğini sağlamak üzere 7 gün 24 saat görevinin başındadır.”

sahil_guvenlik_1-008.jpg

DENİZ HABER AJANSI