16 Nisan 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C
  • İzmir28°C
  • Antalya25°C
  • Muğla24°C
  • Çanakkale27°C

UKRAYNA, YENİ DENİZ ÜSLERİNİN İNŞASINA BAŞLADI

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neyijpapa, Ukrayna’nın inşa edeceği deniz üsleri hakkında açıklamalarda bulundu. Neyijpapa, yeni deniz üslerinin Ozi (Oçakiv) Berdyansk ve Yuzne’de (Yuzhnıy) konuşlandırılacağını bildirdi.

Ukrayna, yeni deniz üslerinin inşasına başladı

04 Ocak 2021 Pazartesi 16:59

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neyijpapa, Radio Svobodı Haber Ajansı’na verdiği röportajda, Ozi ve Berdyansk yakınlarında inşa edilecek yeni deniz üsleri hakkında bilgi verdi. Bununla birlikte Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı, Odesa bölgesindeki Yujne Limanı’nda ilk kez askeri gemilerin konuşlandırılacağını vurguladı.

SOVYETLER BİRLİĞİ’NİN DAĞILMASINDAN SONRA İLK KEZ

Neyijpapa, Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Ukrayna’da ilk kez yeni deniz üslerinin inşa edileceğini belirterek “Arazi ve hidrolik yapıların Savunma Bakanlığına devredilme sürecini içeren ilk adım; en zor ve uzun olanıdır. Bu aşama tamamlandı ve ilerlemeye devam ediyoruz. Şimdilik, Ozi bölgesinde ana üssün konuşlandırılacağını söyleyebilirim. Berdyansk’te ise Azak Denizi kıyısında inşaat için ön çalışmalar yapıldı” diye kaydetti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı, Berdyansk’teki “Vostok” adlı üssün ve Ozi’deki deniz ana üssünün, Birleşik Krallık’ın Ukrayna’ya sağladığı kredi sayesinde inşa edileceğini ifade etti.

YUNJE LİMANI’NA SAHİL GÜVENLİK BİRLİĞİ KONUŞLANDIRILACAK

Deniz Kuvvetleri’ne ait altyapının genişletilmesine değinen Neyijpapa, “Yujne Limanı’nda artık bize ait rıhtımımız var. Daha önce kuruluşundan bu yana ilgili limanda hiç askeri gemi demir atmamıştı… Bu sayede, Yujne limanında Ada sınıfı devriye botlarından oluşan bir sahil güvenlik birliğinin konuşlandırma imkanımız olacak” diye konuştu.

Bunun dışında Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı, Yujne Limanı’nda 57 metre uzunluğunda beton yüzer bir rıhtımın inşa edileceğini bildirdi.

Daha önce, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Karadeniz bölgesinin güvenliği için 2 yeni askeri deniz üssünün kurulacağını bildirmişti.

DENİZ HABER AJANSI