25 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara24°C
  • İzmir24°C
  • Antalya30°C
  • Muğla22°C
  • Çanakkale21°C

TÜRKAKIM DOĞALGAZ BORU HATTI'NIN SIRBİSTAN AYAĞI AÇILDI

2020 yılının ilk günlerinde Rus doğalgazını Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nda gaz akışı başlamıştı. Bugün ise, yeni yılın ilk gününde konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağı, törenle açıldı.

TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağı açıldı

01 Ocak 2021 Cuma 14:59

Rus doğalgazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağı, düzenlenen törenle faaliyete geçirildi.

Ülkenin kuzeyindeki Zabalj Belediyesi’ne bağlı Gospodjinci'deki törene Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in yanı sıra İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Tomislav Momirovic, Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi Bocan Harcenko ve Sırp doğalgaz şirketi Srbijagas'ın üst yöneticisi (CEO) Dusan Bajatovic katıldı.

Vucic, törende yaptığı konuşmada bugünün ülkesi için büyük önem taşıdığını belirterek projenin Sırbistan'ın sanayi ve ekonomisinin gelişimine büyük katkılar sağlayacağını ve Sırbistan halkının yaşam kalitesini artıracağını ifade etti.

TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı'nın Sırbistan'a enerji alanında istikrar ve güvenlik sağladığını dile getiren Vucic, boru hattı üzerinden tedarik edilecek doğal gazın daha ucuza mal olacağının altını çizdi.

Projenin Sırbistan'a yatırımları artıracağına dikkati çeken Vucic, doğal gazın Sırbistan üzerinden Macaristan ve Bosna Hersek'e ulaştırılacağını kaydetti.

Bajatovic de faaliyete geçen boru hattı üzerinden gün içinde Sırbistan'a yaklaşık 6 milyon metreküp doğal gazın ulaştırılacağı bilgisini paylaştı.

DENİZ HABER AJANSI