29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Antalya26°C
  • Muğla21°C
  • Çanakkale20°C

LİBERYA, 2020’Yİ DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN BAYRAK DEVLETİ OLARAK KAPATTI

Liberya, 2020 senesini arka arkaya ikinci kez dünyanın en hızlı büyüyen bayrak devleti olarak kapattı.

Liberya, 2020’yi dünyanın en hızlı büyüyen bayrak devleti olarak kapattı

23 Aralık 2020 Çarşamba 14:20

2018 yılı sonlarında Liberya, dünyanın en büyük ikinci bayrak devleti olmuştu. O günden bu yana iki yıldır filo büyümesinde dünya liderliğini üstlendi.

Clarkson’ın 2020 Aralık ayı ortalarından itibaren Dünya Filo Monitörü’ne göre Liberya, Ocak 2020’den bu yana yüzde 8.06 ve 13.8 milyon gross ton ile büyüyerek diğer tüm açık sicilleri geride bıraktı. Bu rakamlar aynı zamanda dünyanın önde gelen denizcilik marketlerine de yansıtıyor.

Özellikle Liberya bayrağı Yunanistan (burada aynı zamanda Yunan armatörler tarafından en fazla tercih edilen bayrak), Japonya, Çin, Singapur ve Amerika da en hızlı büyüyen bayrak devleti olarak dikkat çekiyor.

Liberya Uluslar Arası Gemi ve Şirket Tescili (LISCR)’nin COO’su Alfonso Castillero, şirketi hakkında “Liberya’nın dünyada lider bayrak devleti olarak pozisyonunu belirlemesini sağlayan bütün global takımımızın sıkı çalışmalarıyla gurur duyuyorum” dedi.

Castillero, “Büyümeyi sadece var olan müşterilerimizle değil, aynı zamanda daha önce başka bayrak devletleriyle çalışıp, şimdi bizi piyasa lideri hizmetimiz ve masraf tasarrufumuz için tercih eden denizcilikte en büyük firmaları da aramıza katarak gerçekleştirdik” diye konuştu.

Castillero, şu ifadelere yer verdi:

“Bu büyüme, sadece büyüme hatırına bir büyüme değildir. Filomuzu dünya çapında en yüksek performansa sahip, en kaliteli armatör ve işletme şirketlerini katarak büyüttük. Bu yeni artmış tonaja rağmen, ana MOU bölgelerinde tutuklanmaları azalttık. Örneğin Amerika’da yüzde 68’lik bir azalma görüp, Paris MOU’da bayrak performansı olarak üst sıralara tırmandık. Bu tabii güvenlik, performans, çevresel yönetime odaklanmak isteyen market liderleri ile birlikte sorumlu bir büyümedir.

Armatörlerin var olan bayrak devletlerini değiştirme istemlerinden dolayı bayrak transferi tonajı, Liberya’nın 2020 yılındaki büyümesinin yüzde 60’ını kapsamıştır.

COVID-19’un getirdiği zorluklara rağmen Liberya, süreçlerini ve prosedürlerini bu döneme adapte edebilmeyi çok iyi başardı. Geliştirilmiş bir tescil programı oluşturdu, uzaktan tescil, uzaktan ipotek kaydı ve uzaktan kapanış işlemlerini başlatan ilk bayrak devleti oldu buna ilaveten de uzaktan gemi denetimini tanımlayan ilk bayrak devleti oldu. Bunların hepsi personelin ve operatörlerin güvenliği ile operasyon alanında hiçbir değişiklik yapılmadan tamamlandı.

Liberya, mürettebat değişikliği krizine zamanında ve pratik çözümleri savunan lider ses olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Liberya sicili, gemiler ve mürettebat için en yüksek güvenlik standartlarını gemi sahiplerine en yüksek düzeyde duyarlı ve yenilikçi hizmetle birleştirme konusunda köklü bir geçmişe sahiptir. Ayrıca, denizcilik endüstrisinin güvenliğini ve etkinliğini ve deniz çevresinin korunmasını sürdürmek ve iyileştirmek için tasarlanmış uluslararası mevzuatı destekleme konusunda haklı bir üne sahiptir.”

liberya-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI