18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C
  • İzmir20°C
  • Antalya19°C
  • Muğla15°C
  • Çanakkale17°C

ANTALYA'DA CANKURTARAN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Antalya'da faaliyet gösteren otel plajları başta olmak üzere, havuz, halk plajları ve sahillerde görev yapan cankurtaranlar için eğitim kursları başladı.

Antalya'da cankurtaran eğitimleri başladı

20 Aralık 2020 Pazar 13:30

Özellikle beş yıldızlı otel ve sahil tesislerinde profesyonel cankurtaran çalıştırmak isteyen işletmeler, belgeli cankurtaranlara ilgi gösteriyor.

Cankurtaran belgesi almak isteyenler ise açılan kurslara katılıyor. Plajların mavi bayrak alması için de önemli kriterlerin başında gelen cankurtaranlar, turizm içinde ayrı bir öneme sahip.

Sualtı Federasyonu Antalya İl Temsilcisi İsa Alemdar gözetiminde Star Cankurtaran bünyesinde, cankurtaran eğitmeni İbrahim Sunduvaç tarafından eğitilen cankurtaran adayları kazazedeye nasıl müdahale etmesi gerektiğinden, boğulmakta olan bir vatandaşa nasıl ve hangi açıdan yaklaşmanın önemine kadar her ayrıntıyı öğreniyor.

Kursları başarıyla tamamlayıp, sınavları geçenler ise cankurtaran sertifikası alarak, sahilde bulunan kulelerde ve otel havuz başlarında görev yapmaya hazır hale geliyor.

Cankurtaran eğitimlerinin önemini anlatan Sualtı Federasyonu İl Temsilcisi İsa Alemdar, “Eğitimlerimizin sonunda testleri geçemeyenler şartlar ne olursa olsun elenir. Çünkü biz cankurtaran sertifikası alan kadın veya erkeğin, işini çok iyi yapmasını istiyoruz. Çünkü insan canı onlara emanet olacak. O nedenle çok sıkı eğitip, çok sıkı karşılığını görmek bizim hedefimiz" dedi.

DENİZ HABER AJANSI