29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Antalya23°C
  • Muğla26°C
  • Çanakkale21°C

İMEAK DTO, TEMEL SIFIR ATIK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO), Sıfır Atık Projesi kapsamında Temel Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

İMEAK DTO, Temel Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı

18 Aralık 2020 Cuma 17:15

Sıfır Atık Yönetmeliği’nce Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kuran İMEAK Deniz Ticaret Odası proje kapsamında gösterdiği çalışmalarla Temel Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

İMEDAK DTO’nun Bodrum ve Kocaeli şubeleri de Temel Sıfır Atık Belgesi aldı. Diğer şubelerin de bu belgeyi alabilmesi için sürecin devam ettiği bilgisi öğrenildi.

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen Sıfır Atık projesi kapsamında oda olarak üstümüze düşeni yaptık ve belgemizi aldık. Bundan sonraki hedefimiz diğer şubelerimizde de aynı şekilde Sıfır Atık Yönetmeliği’ni hayata geçirmek ve üyelerimizi de bu konuda desteklemek. Aslında oda olarak geçmişte de bütün süreçlerimizi mümkün olduğunca yönetmeliğe göre yürütüyorduk fakat bu belgelendirmeyle uygulanan bu süreçleri resmiyete dökmüş olduk, personelimizi eğittik ve bu bağlamda geleceğe dönük olarak da uygulanmasını teminat altına almış olduk."

Projede kaynakların verimli kullanılması, atıkların olabildiğince engellenmesi, israfın önüne geçilmesi, oluşan atıkların kaynaklarına göre ayrı ayrı toplanması ve geri dönüşümlü hale getirilmesiyle çevreye zarar verecek bir olayın engellenmesi amaçlanıyor.

imeak.jpg

DENİZ HABER AJANSI