20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C
  • İzmir16°C
  • Antalya19°C
  • Muğla10°C
  • Çanakkale11°C

SADIK ÖZLEN BAŞER, DEÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ’NE ‘PROFESÖR’ OLARAK ATANDI

Deniz Harp Okulu Endüstri Mühendisliği/Yöneylem Bölümü’nden 1988 yılında mezun olan Sadık Özlen Başer, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Ekonomisi ve Politikaları Ana Bilim dalında profesör olarak atandı.

Sadık Özlen Başer, DEÜ Denizcilik Fakültesi’ne ‘profesör’ olarak atandı

17 Aralık 2020 Perşembe 16:22

1966 Denizli/Çal doğumlu olan Dr. Sadık Özlen Başer, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı TCG Peyk muhribinde ikmal bölüm amirliği yaptıktan sonra Dutilh Denizcilik firmasında çalışmış, 1995 yılı itibari ile de Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokuluna katılmıştı.

Sırası ile çeşitli akademik kadrolarda hizmetlerde bulunduktan sonra 2004 yılında İktisat doktoru, 2014 yılında makro iktisat bilim alanında doçent olmuş, 2020 Kasım ayı itibari ile de profesörlük kadrosuna atanmıştı.

2006-2007 yılları arasında University of Southern Denmark’da yardımcı doçent olarak çalışmış olan Sadık Özlen Başer, Cardiff Üniversitesi’nde bir yıl araştırmacı olarak bulunmuş ve çeşitli seferlerde kısa dönemli olarak Polonya Devleti’nin bursu ile Gdansk Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ludwik Kontradowicz ile beraber deniz işletmeciliği alanında araştırmalar gerçekleştirdi.

Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde Denizcilik Ekonomisi ile ilgili dersler veriyor. Çeşitli uluslararası dergilerde 30’un üzerinde makalesi bulunan Başer’in “Türkiye’nin Uluslarası Denizlerdeki Tarifesiz Gemi Taşımacılığının Ekonomik Analizi” başlıklı doktora tezi de DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nce tıpkı basım olarak yayınlandı.

Sadık Özlen Başer, denizcilik alnında ekonometri yöntemlerini kullanarak makroekonomik araştırmalar yapıyor.

Yurtiçi ve dışında çeşitli projelerde çalıştı. İyi derecede İngilizce biliyor. Kendini ifade edebilecek kadar Danca ve Lehçeye hâkim olan Dr. Başer İzmir’de yaşıyor.

baser.jpg

DENİZ HABER AJANSI