25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C
  • İzmir19°C
  • Antalya19°C
  • Muğla16°C
  • Çanakkale17°C

GEMİ TURLARINI CANLANDIRMAK İÇİN ‘HER ŞEY DAHİL’ BAŞLIYOR

Kruvaziyer şirketleri, gemi turlarını her şey dahil hale getiren ücretsiz içecekler, bahşişler, kıyı gezileri ve diğer "katma değerli" öğeleri içeren promosyonlar paketi sunuyorlar.

Gemi turlarını canlandırmak için ‘Her Şey Dahil’ başlıyor

01 Aralık 2020 Salı 00:03

Kruvaziyer şirketleri, 2021'de daha geniş bir gemi yolculuğunun yeniden başlamasını bekledikçe, ücretlerini daha her şey dahil hale getiren ücretsiz içecekler, bahşişler, kıyı gezileri ve diğer "katma değerli" öğeleri içeren promosyonlar paketi sunuyorlar.

Gemi turlarını yeniden başlatmak ve rezervasyonları yeniden canlandırmak için her şey dahil fırsatları sunuyorlar.

CELEBRITY CRUISES’UN PROMOSYON PAKETI

Celebrity Cruises, “Her Şey Dahil” sisteminin bir parçası olarak sınırsız içecek kokteyller, kadeh şaraplar, bira ve gazlı içecekler, sınırsız Wi-Fi ve temel ücretinde günlük armağanlar dahil promosyon paketi başlattı.

SILVERSEA’DAN ÜCRETSIZ TRANSFER

Lüks turlar yapan Silversea’nın tüm yolculuklarında standart avantajlar olarak ücretsiz gidiş-dönüş hava ve transferleri, her limanda en az bir ücretsiz kıyı gezisinin “Her Şey Dahil”e ekleneceği duyuruldu. Değişikliğin, 2022 ve sonrasında yapılacak tüm seferlerde geçerli olacağını bildirdi.

ATLAS OCEAN VOYAGES’DAN TIBBI TAHLIYE SİGORTASI

Start-up "lüks macera" hattı olan Atlas Ocean Voyages ise “Her Şey Dahil” sisteminin her gezide uygulanacağını belirterek yolcular için her limanda bir kıyı gezisi dahil edeceğini söyledi. Temmuz ayında tek bir gemiyle 196 yolcu kapasitesiyle World Navigator (Dünya Gezgini) ile sefere başlaması planlanan gemide, temel ücretinin bir parçası olarak tüm yolcular için acil tıbbi tahliye sigortası yaptırılacağı bildirildi.

CRUISE PLANNERS: MÜŞTERİLERİ KAZANMAK İÇİN HARİKA BİR YOL

Yaklaşık 50 eyalette 2.500'den fazla seyahat acentesi ağına sahip olan Cruise Planners'ın COO'su ve sahibi Vicky Garcia, "Müşteriler için en uygun değeri sağlamak üzere daha kapsamlı fiyatlandırma sunmaya yönelik bir seyir hattı trendi görüyoruz. Gemi turları her şey dahil veya daha kapsayıcı teklifler sunuyor. Bunu bir seçenek olarak görmeye başladıklarını öngörüyoruz. Bu paketler, mevcut müşterileri geri çekmenin ve yeni müşteriler kazanmanın harika bir yoludur. Çünkü gemi turları sadece birbirleriyle değil, aynı zamanda birçoğu kapsamlı olanaklar sunan diğer tatil seçenekleriyle de rekabet ediyor" dedi.

NORWEGIAN CRUISE LINE: ÜCRETSİZ WI-FI PAKETİ SUNUYOR

Norwegian Cruise Line, bu haftanın her rezervasyonunda ücretsiz açık bar, ücretsiz özel yemek, kıyı gezi kredisi ve Wi-Fi paketi sunuyor.

Daha kapsayıcı tekliflere yönelik eğilim, yeni koronavirüs yolculukları durma noktasına getirmeden önce bile birkaç yıldır artıyor. Son yıllarda kruvaziyer hatları, satılmayan envanteri hareket ettirmek için indirim oranlarından nefret ediyor ve satışları artırmak için ücretsiz Wi-Fi ve bahşişler gibi "katma değer" avantajları sağlamayı tercih ediyor. Ancak son zamanlarda hatların öne sürdüğü her şey dahil tekliflerden bazıları daha uzun vadeli bir değişiklik öneriyor.

ENSEMBLE TRAVEL GROUP: UZUN VADELİ STRATEJİK DEĞİŞİKLİKLER

ABD ve Kanada'daki 700 bağımsız seyahat acentesinden oluşan bir konsorsiyum olan Ensemble Travel Group'un CEO'su David Harris, "Kesinlikle, bu tür girişimlerin bazıları taktikseldi ve diğerleri gerçekten uzun vadeli stratejik değişiklikler. İçecekler, bahşişler, internet ve geziler tüm dikkat edilmesi gerekenler listesinde - ve hiç şüphesiz uçak biletinin bir kısmı ve hatta bazı daha lüks ürün teklifleri için otel öncesi / sonrası konaklama gibi daha fazlası da var."

Son zamanlarda kısa vadeli promosyonlar sunan ve yeni rezervasyonlarla çok sayıda bedava hizmet veren hatlar arasında Holland America ve Norwegian Cruise Line var.

NORVEÇ CRUISE LINE: ARKADAŞLAR VE AİLE İÇİN İNDİRİM

Black Friday için bir Norveç Cruise Line satışı Salı günü açıklandı benzer bir dizi avantaj sunuyor. Hat, ücretsiz bir açık bar, ücretsiz özel yemek, kıyı gezi kredisi ve her rezervasyonda bir Wi-Fi paketinin yanı sıra arkadaşlar ve aile için indirimli fiyatlar sunuyor. Avantajlar tüm kalkışlarda, tüm güzergahlarda ve 2023'e kadar yayınlanan tüm seyahat tarihlerinde mevcuttur.

VICKY GARCIA: HD FİYATLARI DÜŞÜRMEK İÇİN ÇÖZÜM

Cruise Planners'ın COO'su ve sahibi Vicky Garcia,"Her şey dahil ambalaj, fiyatları düşürmek için alternatif bir çözüm gibi görünüyor" dedi.

Garcia, kruvaziyer hatlarının 2021 seferleri için taban fiyatlarını düşürmesini beklemediğini, çünkü kısmen bu yıl iptal edilen gemi yolculukları için kredi tutan yolcuların gelecek yıl için yeniden rezervasyon alacağını söyledi. Bu, 2021 seferleri için talebi artırıyor ve hatların fiyatlandırma sınırını korumasına izin veriyor. Ancak, kruvaziyer hatlarının insanları rezervasyon yapmaya teşvik etmek için katma değerli promosyonlar kullanacakları görülüyor.

Ensemble Travel Group'un CEO'su David Harris, daha her şey dahil sisteminin fiyatlandırmaya yönelik bazı kruvaziyer şirketlerinin son duyurularının kalıcı olup olmadığının şimdilik belirsiz olduğunu söyledi.

Harris, şöyle devam etti:

"Trendlerle ilgili bir şey, bunların geçici veya daha kalıcı olabilmeleridir. Her şey dahil açıklamalarının bazılarının uzun vadede devam edip etmediğini görmememi, piyasada daralma olup olmadığına bağlı olabilir. Seyirlerin güçlü ve güvenli bir şekilde geri dönmesi durumunda, bu ilk taktikler geçici olabilir. O zaman, tüketiciler bu tür fırsatların geri alınmasından memnun olmayabilirler. Çünkü bu gibi fırsatlar genellikle tüketici pazarı tarafından çok iyi karşılanır.

Nihayetinde, promosyon fiyatlandırma stratejilerine bağlı olabilir. Örneğin, geçmişe bakıldığında çoğu tüketicinin fiyatı ve fırsatı izlediği görülür. Tüketici fiyatlarda indirimi tercih eder. Bu durumda daha bilgili operatörler fiyatları ileri sürerek yeni planlar yapacaklar. Bütün bunlar yapılırken sonuçta pazarı tüketiciler yönlendiricektir.”

DENİZ HABER AJANSI