19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya22°C
  • Muğla19°C
  • Çanakkale18°C

ABD HALK SAĞLIĞI, KRUVAZİYER HATLARINA YEŞİL IŞIK YAKTI

ABD Halk Sağlığı kruvaziyer hatlarının aşamalı olarak seferlere başlaması için yeşil ışık yaktı.

ABD Halk sağlığı, kruvaziyer hatlarına yeşil ışık yaktı

22 Kasım 2020 Pazar 00:03

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) yetkilileri, koronavirüs salgını sırasında aylarca denize açılamayan kruvaziyer hatlarının aşamalı olarak seferlere başlaması için yeşil ışık yaktı. Ancak kısa gemi yolculukları, COVID testleri ve açık büfe uygulamaları başlıyor.

Ancak gezginlerin Amerikan limanlarından tekrar açık denizlere çıkmaya başlaması aylar alabilir. Uzun yolculuklar için kruvaziyer sektörünün yeniden açılması için CDC’nin nihai onayının alınmasının aylar sürebileceği belirtildi.

Geçen hafta, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, kruvaziyer endüstrisine aylardır duran seferleri uzatmadığını duyurdu. Onun yerine CDC, seyir hatlarının operasyonlara devam etmesi için karşılaması gereken kurallara bağlı olarak şartlı bir sefer iznini başlattı.

Korsika'da bir yolcu gemisinden inen koruyucu yüz maskeleri takan turistler, CDC’nin kruvaziyer hatlarının Amerikan limanları dışındaki operasyonlara devam etmeleri için atması gereken adımları özetledi.

Bununla birlikte kruvaziyer endüstrisini temsil eden ticaret grubu Cruise Line International Association, üyeleri yılın geri kalanında ABD'deki operasyonlarını gönüllü olarak askıya almayı seçtiklerini açıkladı.

Carnival Corp., CCL, yüzde -2.50 Royal Caribbean Group RCL, yüzde -1.98 ve Norwegian Cruise Line Holdings NCLH,yüzde -1.79'luk kruvaziyer hatlarını içeriyor.

DENİZ HABER AJANSI