19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • İzmir17°C
  • Antalya17°C
  • Muğla9°C
  • Çanakkale12°C

GEMİLER, GÜNDE 1500 YOLCU İLE SINIRLANDIRILDI

Key West adası halkı büyük yolcu gemilerinin yanaşmasını yasaklamak için oy kullandı. Kruvaziyer gemilerini günde 1500 yolcu ile sınırlandırdı.

Gemiler, günde 1500 yolcu ile sınırlandırıldı

14 Kasım 2020 Cumartesi 00:03

Key West'teki seçmenler yolcu gemilerinin ziyaretinin ada hayatı üzerindeki etkisini sınırlama amacıyla üç şartlı oy pusulası kullandılar.

Monroe İlçe Seçim Kurulu'na göre, ada sakinlerinin yüzde 63'ü, 1.300'den fazla yolcu taşıma kapasitesine sahip gemilerin Key West'te yanaşmasını yasaklanmasını istedi.

Diğer yüzde 61’i ise gemilerden inebilecek toplam yolcu sayısını günde 1.500 ile sınırlamasını istedi. Ada sakinlerinin yüzde 81'i, çevre ve sağlık kurallarına uyan 1.500 yolcu taşıyan gemilerin yanaşmasını destekledi.

KRUVAZİYER HATTININ DENETIM PUANLARINA BAKILACAK

Güvenli Temiz Gemiler Komitesi'ne göre, gemilerin yanaşması izni aldığı önlemlerde çevresel kaydı, çevre ihlalleri, cezalar ve para cezalarının sayısına göre belirlenecek. Key West, kruvaziyer hattının sağlık kayıtlarını değerlendirirken, her bir kruvaziyer hattının denetim puanlarına ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin Gemi Temizlik Programındaki ihlallerine bakacak.

DÜZENSİZ YOLCULUKTAN SONRA

Key West Şehri Katibi Cheri Smith, ABD'ye önlemlerin derhal yürürlüğe girdiğini bildirdi. Komitenin saymanı Arlo Haskell "Key West halkı, çevremize zarar veren, ekonomik büyümeyi engelleyen ve halk sağlığını tehdit eden 30 yıllık düzensiz yolculuktan sonra nihayet bazı sağduyu kısıtlamalarına sahip olmanın heyecanını yaşıyor" dedi.

KEY WEST NEREDE?

Key West, ABD'de Florida Keys'in bir parçasıdır. Adanın uzunluğu 6.4 kilometre, genişliği ise 3.2 kilometredir. Ada üzerinde Key West City ve hiçbir ülke tarafından tanınmayan Conch Cumhuriyeti bulunuyor.

1950'li yılların sonuna kadar adada pek çok tuz gölcüğü bulunuyordu. Daha sonra bu gölcükler dolduruldu.

DENİZ HABER AJANSI