24 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C
  • İzmir23°C
  • Antalya25°C
  • Muğla20°C
  • Çanakkale18°C

İSTANBUL DENİZ POLİSİ, TEKNE VE YATLARDA DENETİMİ SIKI TUTUYOR

İstanbul’da koronavirüs tedbirleri kapsamında eğlence mekanlarının kapalı olması, fırsatçıları tekne ve yatlardaki turlara yöneltti. Tekne ve yatlarda salgın tehlikesine uymayan fırsatçılar, tekne ve yatlar kiralayarak burada partiler düzenlemeye başladı.

İstanbul Deniz Polisi, tekne ve yatlarda denetimi sıkı tutuyor

23 Temmuz 2020 Perşembe 15:22

İstanbul’da koronavirüs tedbirleri kapsamında eğlence mekanlarının kapalı olması, fırsatçıları tekne ve yatlardaki turlara yöneltti. Tekne ve yatlarda salgın tehlikesine uymayan fırsatçılar, tekne ve yatlar kiralayarak burada partiler düzenlemeye başladı. Deniz polisleri ve Sahil Güvenlik ekipleri ortaklaşa, her gün akşam saatlerinde Boğaz’da ve Haliç’te gezinti tekneleri, özel ve ticari yatlara yönelik sıkı denetimleri ise aralıksız sürdürüyor.

Basın mensupları, koronavirüs tedbirleri kapsamında Deniz ve Liman Şube Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan Haliç ve İstanbul Boğazı’nda özel ve ticari yat ve gezinti teknelerine yönelik yaptığı denetimlere katıldı.

Deniz polisi teknesi ile açılan basın mensupları, İstanbul Boğazı’nda 20.30’dan 24.00’e kadar süren denetimlerde altı gezinti teknesi, iki ticari yatı denetledi. Boğaz’daki denetimde ilk olarak kına gecesi yapılan bir tekne durduruldu. Tekneye çıkan ekipler, maske ve sosyal mesafeye kuralına dikkat edilip edilmediğini kontrol ettikten sonra kapasite kuralına uyulup uyulmadığını tespit etmek için teknede kaç kişi olduğunu saydı. Teknede, gemici belgeleri, gerekli izin ve çalışma ruhsatı gibi evrakları inceleyen polis ekipleri vatandaşları kurallara uyulması konusunda uyararak tekneden ayrıldı.

Teknenin kaptanı Durmuş Erdoğan, “Normalde kapasitemiz 250 ama pandemi sonrası bunun yarısını alabiliyoruz. Müşterilerimiz aradığında da bunu belirtiyoruz. En geç 23.00’e kadar çalışıyoruz. Her türlü önlemi alıyoruz. Sağlığımız için denetimlerden memnunuz” diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nün 1 Haziran’dan beri gerçekleştirdiği denetimlerde, kurallara uymayan 77 kişiye toplamda 83 bin 145 TL idari para cezası kesildi.

DENİZ HABER AJANSI