29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Antalya15°C
  • Muğla13°C
  • Çanakkale10°C

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAROS'UN DERİNLİKLERİNDEN DESTEK VERDİLER

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yakalanan vatandaşlara yardım eli uzatırken aynı hastalığa yakalanan hatta hayatını kaybeden sağlık çalışanları sualtında hatırlandı.

Sağlık çalışanlarına Saros'un derinliklerinden destek verdiler

21 Temmuz 2020 Salı 00:10

Denizin derinliklerinde unutulan değerleri hatırlatmak ve ulusal günlerimizin önemini sualtında vurgulamak için çabalayan Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, İbrice Limanı'nda Saros Körfezi'nin mavi sularında açtıkları pankartla tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Dünyayı aylardır etkisi altına alan ve yaklaşık 600 bin insanın ölümüne neden olan Covid-19'a, Türkiye'de pek çok sağlık çalışanı yakalandı.  Koronavirüsle mücadele eden hastalara yardım eli uzatırken aynı hastalığa yakalanan fedakar sağlık personelinden yaklaşık 40 tanesi hayatını kaybetti. Yoğun bakım ünitelerinde kalan hastalara bakabilmek için haftalarca evlerine gidemeyen doktor, hemşire, eczacı ve hastabakıcıların fedakarlığı hastalıkla mücadele sırasında en çok konuşulan konularından oldu. Küresel pandemi sürerken dünyadaki herkesin saygısını kazanan sağlık çalışanları sualtında da unutulmadı. Ulusal günlerde milli ve manevi değerleri hatırlatmak, suyun altında unutulan zenginlikleri hatırlatmak ve toplumsal farkındalığı harekete geçirmek için gönüllü dalgıçlardan kurulan Derinlere Saygı Dalış Topluluğu, İbrice Limanı'nda sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına teşekkür etmek için dalış yaptı.

DALIŞ EKİBİNDE 2 DOKTOR

Dünyanın en temiz denizlerinden İbrice Limanı'nda Mavi Ege Dalış Merkezi'nin desteğiyle bir araya gelen topluluk, İstanbul'dan getirdikleri pankartı suyun altına indirdi. Liman açıklarında 8 metre derinliğe indirilen 'Tüm Sağlık Çalışanlarına Müteşekkiriz' yazılı pankartın yanı sıra Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu ve Türk bayrağı açan 12 kişilik dalış ekibi içinde Covid-19'u yenen aile hekimi Dr. Ahmet Ayhan ile göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Nihal Kasapçopur da vardı. Nisan ayında virüse yakalanmasıyla 14 gün karantinada kalarak iyileşen Dr. Ahmet Ayhan, "Bu hastalığı yenen bir doktor olarak sağlık çalışanlarının ne kadar önemli bir görev üstlendiğine şahit oldum. İyileştiğim anda görevime dönerek arkadaşlarıma yardım ettim. Bu dalış ile mesleğimizin ne kadar onurlu ve saygın olduğuna bir kez daha şahit oldu" dedi. Dr. Nihal Kasapçopur ise, "Bu dalış, bir kez daha meslektaşlarım ve tüm sağlık çalışanlarıyla gurur duymamı sağladı. Dalgıçların duyarlılığı ile hazırlanan bu pankart bizler için en anlamlı teşekkürlerden biri oldu. Doğanın derin sessizliğinde bile hatırlanmak güzel" diye konuştu.

PROF. DR. BİNGÜR SÖNMEZ: SAĞLIK ÇALIŞANLARININ OLUMLU ENERJİSİ TÜKENMEMELİ

Derinlere Saygı Dalış Topluluğu'nun üyesi dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez ise, "Dalış planlandığı andan itibaren bana büyük heyecan verdi. Aralarında olamasam da dalış ekibimiz suyun altında bizler için açtıkları pankart ile doğa tutkunlarının duyarlılığı ortaya kondu. Çocukken dediğimiz gibi 'havada, karada, denizde' her yerde sağlık çalışanlarına müteşekkiriz. Sağlık çalışanları hastalarına iyilik verirken kendi bedenlerinde biriken olumlu enerjiyi hastaya transfer eder. Bazen verdikleri enerji o kadar çok olur ki kaybettikleri enerjiyi yerine koyamaz ve hayatlarıyla öderler. Sağlık çalışanlarının pozitif enerjilerinin tükenmemesi için herkesi sınırsız saygıya davet ediyorum. Bu dalış, fedakar sağlık çalışanlarına büyük moral olacak" dedi.

ONLAR BU SÜRECİN GERÇEK KAHRAMANI

250 üyesiyle Türkiye'nin en büyük sualtı etkinlik grubu olan Derinlere Saygı Dalış Topluluğu Başkanı kaptan Metin Karadağ, "Üstlendiğimiz misyon ve vizyon arasında, parçası olduğumuz toplumun içinden geçtiği olaylar hakkında farkındalık yaratacak etkinlikler yapmak var. Tüm dünyayı hatta tüm insanlığı ilgilendiren çok ilgilendiren Covid -19, tüm sosyal alışkanlıkları değiştirirken sağlık çalışanlarının insanlığın devamı için ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Salgına karşı verilen savaşın en önünde kendi sağlıklarını hatta hayatlarını tehlikeye atan, ailelerine haftalarca kavuşamayan sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istedik. Derinlere Saygı Dalış Topluluğu olarak bu savaşta hayatı pahasına bizleri koruyan sağlık çalışanlarımıza en iyi bildiğimiz yoldan teşekkür etmek için daldık. İki doktor arkadaşımızda bizimle derinlere indi. Biliyoruz ki, sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek az. Çünkü onlar bu sürecin gerçek kahramanı. Bu hastalıktan insanlığı korumak için kendi hayatlarını feda eden tüm sağlık çalışanlarını minnetle anıyor, şükranlarımız sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI