25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C
  • İzmir19°C
  • Antalya21°C
  • Muğla15°C
  • Çanakkale15°C

SVENDBORG MAERSK GEMİSİNDE KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ, İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Meksikalı yetkililer, Meksika'da Manzanillo limanında, Maersk Line konteyner gemisi Svendborg Maersk gemisinden , iki kaçakçı ile birlikte 1 milyon dolardan fazla kokain ele geçirdiğini bildirdi.

Svendborg Maersk gemisinde kokain ele geçirildi, iki kişi tutuklandı

07 Temmuz 2020 Salı 14:00

Meksikalı yetkililer, Meksika'da Manzanillo limanında, Maersk Line konteyner gemisi Svendborg Maersk gemisinden, iki kaçakçı ile birlikte 1 milyon dolardan fazla kokain ele geçirdiğini bildirdi. Yerel yetkililer, konteynırda gizlenen kişilerin sevkiyatta koruma olarak çalıştığını ve bunun olağandışı olduğunu söyledi.

Meksika Donanması, Manzanillo gümrük ve başsavcılığı ile işbirliği içinde yürüttüğü Svendborg Maersk'indenetlemesinde, mürettebat üyesi olmayan iki kişiyi ve geminin bir konteynırda gizlenmiş iki paketi keşfetti. Her paketin, daha sonra kokain olduğu anlaşılan, tuğla formunda 45 paket içerdiği bildirildi. Gönderinin toplam ağırlığı 102.6 kilogram olarak belirtildi. Maersk kısa bir açıklama yaparak, “Manzanillo Terminali yetkililerinin 2 Temmuz 2020'de Svendborg Maersk gemisinde narkotik soruşturması yürüttüğünü doğrulayabiliriz.”

Şirket, davanın sorumlusu Meksika makamlarıyla işbirliği yaptığını söyledi ve “Maersk yasadışı kargo kabul etmiyor ve sıra dışı veya şüpheli şeylere karşı uyanık olmak için kargo rezervasyonlarının taranması ve ele alınmasında personele rehberlik etmek için yönergelerimiz sunuyor.” dedi.

maersk_h.jpg

DENİZ HABER AJANSI