19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C
  • İzmir18°C
  • Antalya20°C
  • Muğla12°C
  • Çanakkale14°C

VAN'DAKİ TEKNE FACİASINDA ÖLÜ SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Van'daki kayıp tekneyle ilgili yapılan arama tarama çalışmalarında, 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Van Valiliği'nin yaptığı açıklamada 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Van'daki tekne faciasında ölü sayısı 11'e yükseldi

06 Temmuz 2020 Pazartesi 23:23

Van'da 27 Haziran'da göle açılan teknenin kaybolduğu ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece arama çalışmalarında ulaşılan ceset sayısı 11'e yükseldi. Öte yandan batık tekneyle ilgili 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan teknenin bulunabilmesi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucu 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Böylece arama çalışmalarında ulaşılan cansız beden sayısı 11'e yükseldi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada ise olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilerek, “Olayla ilgili kolluk kuvvetlerince 17 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 5 kişi tutuklandı, 2 kişi gözaltında, 3 kişi adli kontrolle ve 4 kişi ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı” denildi.

NE OLMUŞTU?

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden 27 Haziran'da tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş'tan uzun süre haber alınamaması üzerine mahalle muhtarı güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunmuştu.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait gece görüşlü termal kameralı helikopter, İHA ve botlarla göl ve çevresinde arama çalışması başlatılmıştı. Teknede 70 civarında mülteci olduğu belirtilmişti.

DENİZ HABER AJANSI