29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C
  • İzmir21°C
  • Antalya24°C
  • Muğla21°C
  • Çanakkale20°C

UZMAR TERSANESİ, OTONOM TEKNE ÜRETİMİNE BAŞLIYOR

Gemi inşa sanayinin önemli oyuncularından Uzmar Tersanesi Müdürü Orhan Kum, "Güney Kore ve Çin'de duran işlerin adresi Türkiye oldu. Siparişler Türkiye'ye kaydı" dedi.

Uzmar Tersanesi, otonom tekne üretimine başlıyor

29 Haziran 2020 Pazartesi 00:05

Gölcük'te bulunan Kocaeli Serbest Bölgesi'ndeki tesislerinde, pandemi sürecinde vardiya sayısını üçe çıkaran şirket, yılda ortalama 17 adet römorkör üretiyor. Artan siparişlere yetişmek için de yeni yatırım yapıyor.

BİLİM KURULU OLUŞTURDU
Salgında çalışanlarının zarar görmemesi için 11'i tıp doktoru olmak üzere farklı meslek gruplarında alanında uzman 48 kişilik bir bilim heyeti oluşturan Uzmar, titiz bir çalışma yürütüyor. Tüm çalışmalarını heyetin yönlendirme ve tavsiyeleri ile yaptıklarını söyleyen Kum, "İşlerimizde yavaşlama olmasın diye bu heyeti oluşturduk. Haftada 3 gün genel değerlendirme toplantımız oluyor. Yol haritamızı belirliyoruz" dedi

Bugüne kadar 23 ülkeye, 200'ün üzerinde römorkör satan Uzmar, üretiminin yüzde 99'unu ihracata yönlendiriyor. İhracatın yanı sıra bünyesindeki römorkör faaliyetleri için üretim yapan Uzmar, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden aldığı iki siparişin inşaasına başlamış. 32 metre boyunda, 80 top çeki gücüne sahip teknelerin önümüzdeki yıl teslim edilmesi planlanıyor.

OTONOM TEKNE İNŞA EDECEK
Çok yakında İskandinav ülkelerinden biri için otonom tekne üreteceklerini söyleyen Kum, şunları ifade etti: "Anlaşmayı imzalamak üzereyiz. İnsansız tekne üreteceğiz. Bu Türkiye'de ilk olacak" dedi.

Kaynak: Feride CEM - Sabah Gazetesi