19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C
  • İzmir17°C
  • Antalya17°C
  • Muğla12°C
  • Çanakkale13°C

FAMAGUSTA SHİPYARD KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de faaliyet gösteren Famagusta Shipyard yeni atölyelerle kapasitesini artırmak için kolları sıvadı.

Famagusta Shipyard kapasitesini artırıyor

22 Haziran 2020 Pazartesi 14:00

Bünyesine; şaft, dümen ve pervane sistemi gibi ekipmanların tamir bakımlarının gerçekleştirileceği atölyeler eklemek için çalışmalar yürüten Famagusta tersanesi, önümüzdeki yıl atölyeleri devreye almayı planlıyor.

Famagusta tersanesi mühendisi Çağla İzkan, tersane kapasitesinin artırılması yönündeki çalışmalara ilişkinde değerlendirmelerde bulundu. İzkan, ‘‘Tersane olarak müşterilerimizin taleplerine daha iyi cevap verebilmek için yatırımlarımızı artırdık’’ dedi.

Covid-19 pandemisine de değinen İzkan, tersane çalışanlarının ve müşterilerin sağlığı için her türlü tedbirin alındığını ve pandemi sürecinde çalışan sayısının düşürüldüğünü dile getirdi. Bu süreçte gemilerin tersaneye girişi konusunda idare nezdinde girişimlerde bulunarak gemi personeline yapılan testler neticesinde gemilerin yanaşmasının sağlandığını dile getiren İzkan, balast suyu arıtma sistemler ve kükürt salınımına yönelik yapılan düzenlemelere de değindi.

Tersane olarak çıkan yönetmelikleri takip ettiklerini ve yeni yönetmeliklere göre sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlandıklarını söylen İzkan, ‘‘Her zaman kendini geliştirmeye istekli bir personel yapımız var. Bu nedenle yeni kurallara uyum sağlamada problem yaşamıyoruz. İlk balast suyu artırma sistemi entegrasyonumuzu geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdik. Ekibimiz için yeni bir deneyim olmasına rağmen projeyi müşterimize başarıyla teslim ettik’’ ifadelerini kullandı.

DENİZ HABER AJANSI