19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C
  • İzmir18°C
  • Antalya20°C
  • Muğla12°C
  • Çanakkale14°C

ANADOLU'NUN ANA LİMANI ASYAPORT'A YÜKLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Dünyada yüzde 73’lük rezerv payı ile en çok ülkemizde bulunan bor madeni, Marmaray ile Asyaport üzerinden Çin’e ihraç ediliyor. Mayıs ayında başlayan ilk yük treni geçişinin ardından, Trakya-Anadolu arasında taşınan yük her geçen gün artıyor.

Anadolu'nun ana limanı Asyaport'a yükler gelmeye devam ediyor

15 Haziran 2020 Pazartesi 00:29

Marmaray’dan ilk yük treninin geçişi ile Trakya Bölgesi, Anadolu’nun yükünü karşılamaya başladı.

Dünyada yüzde 73’lük rezerv payı ile en çok ülkemizde bulunan bor madeni, Marmaray ile Asyaport üzerinden Çin’e ihraç ediliyor. Mayıs ayında başlayan ilk yük treni geçişinin ardından Trakya-Anadolu arasında taşınan yük her geçen gün artıyor.

Marmaray üzerinden yapılan kombine taşımalar ile Anadolu’da üretilen ihracat ürünlerine hem çevreci, hem ekonomik, hem de Asyaport’tan dünyanın 500 limanına doğrudan ve hızlı ulaşım sağlayan bir yol daha açıldı. Artık yükler Anadolu’dan dünyanın her noktasına; demiryolu, denizyolu ve karayolu altyapılarını kombine kullanımıyla, Marmaray geçişinden ‘’kesintisiz taşıma’’ ile ulaşabiliyor.

Bu yol sayesinde dünyada yüzde 73’lük rezerv payı ile Eti Maden işletmelerine ait bor madeni Çin’in Xingang Limanı’na ihraç edildi. 11 Haziran Perşembe günü Eti Maden Kırka Bor İşletme Müdürlüğü’nden çıkan 40 konteyner bor madeni, Medlog Lojistik operasyonu ile Marmaray geçişli olarak kesintisiz şekilde Tekirdağ’a ulaştı ve Türkiye’nin en büyük transit limanı Asyaport’tan Çin’e MSC’ye ait gemilerle gönderildi.

MSC Grubu şirketleri MSC, Asyaport ve Medlog Lojistik ülkemizin dış ticaretini artırmaya yönelik konteyner taşımaları yaparken, ülkemizin sürdürülebilir kalkınma ve yeşil büyüme stratejilerine katkıda bulunmayı amaçlamakta ve yatırımlarında bu yönde sürdürmektedir.

Mayıs ayında Medlog Lojistik’in Marmaray’dan geçirdiği ilk yük treni ile çevreye duyarlı tüm ithalatçı, ihracatcı ve sanayiciler demiryolu taşımalı tercihlerini burada kullanmaya başladı. Böylelikle Trakya’dan Orta Asya’ya yapılan ilk ihracat ve Anadolu’dan Tekirdağ’a gelerek Asyaport üzerinden yapılan ilk kombine taşımalı ihracat ve bor madeni ihracatı taşımalarıyla talepler artarak devam ediyor.

DENİZ HABER AJANSI