25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C
  • İzmir19°C
  • Antalya19°C
  • Muğla16°C
  • Çanakkale17°C

SUBÜ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU ORTADA KALDI

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Akademik Yılı’nda öğrenci almaya hazırlanırken doğalgaz sorununun olduğu ortaya çıktı. Sorunun giderilmesinin maliyetinin ise 3 milyon TL olduğu öne sürüldü.

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu ortada kaldı

18 Mayıs 2020 Pazartesi 02:00

2020-2021 yılında öğrenci almaya hazırlanan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda açılış için hazırlıklar devam ederken bölgede doğalgaz olmadığı ortaya çıktı.

Caferiye ve Kadıköy Mahallesi muhtarları ile mahalle halkı sorunun bir an önce çözülmesini isterken, Kocaali Belediyesi üzerine düşeni yaptıklarını AGDAŞ ise TOKİ’nin yapması gerektiğini ifade etti.

KÖMÜR DUMANI SORUNU

SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksek Okulu sınırlarının içinde yer alan Caferiye Mahalle Muhtarı Eray Özdemir konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Bölgemize TOKİ konutları söylentilerinin başladığı zamanlarda heyecanlanmıştık. Bölgemizin tanıtımına katkısı olacak ve bu vesileyle gelecek hizmetlerden biz de faydalanırız diye. Ancak geçen zamanda katkı sağlamak değil zarar görmeye başladık. Yılın büyük bir kısmında orada yanan kömür dumanından olumsuz yönde etkilendik. Konutlara gelecek olan doğalgaz 280 hanesi bulunan mahallemiz için de fayda sağlayacak. Bu şekilde hava kirliliğinden de kurtulabiliriz” dedi

UMUDUMUZ YÜKSEKOKUL

TOKİ konutlarının yanında bulunan 300 haneli Kadıköy Mahallesi Muhtarı Soner Güney ise, sorunun bir an önce çözülmesini isterken, TOKİ site sakinleri ve yetkilileri ise merkezi ısıtmanın bütçeyi olumsuz etkilediğini belirterek, “İmza topladık, kuruma dilekçeler yazdık. Belediye başkanından destek istedik. Evde oturmasak bile sabit ısınma giderimiz var. Merkezi sistem olduğu için bu gider dairelere eşit olarak bölünüyor. Haliyle bütçeler sarsılıyor. Doğalgaz gelirse kullandığımız kadarını ödeyeceğiz. Son ümidimiz burada açılacak olan Yüksekokuldur, bu sayede bizler de doğalgaza kavuşmayı ümit ediyoruz” dedi.

AGDAŞ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

TOKİ konutlarının inşaatının katı yakıt sistemine göre yapılmasına karşı çıktıklarını belirten Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Daha konutlar bitmeden BOTAŞ’ın 2020’de yapacağı Hendek Çamdağı üzerinden gelecek hattı iptal ederek AGDAŞ’tan Karasu üzerinden 2016’da Kocaali’yi doğalgaza kavuşturduk. Daireleri teslim edilen 448 vatandaşımız var, 392 daire ayrıca olacak. TOKİ arazisinin içinde bulunduğu ve yakılan katı yakıt neticesinde hava kirliliğinden şikayetçi olan Caferiye Mahallemizde 280 hane ve yol üzerinde bulunan Kadıköy Mahallesinde ise 300 hanemizin hem mağduriyetlerini gidermek hem de doğalgaza kavuşturmak için gerekeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. AGDAŞ’ın da üzerine düşeni yapıp bölgedeki konutlara ve Kocaali’mize kazandırdığımız yüksekokulda öğrenim görecek çocuklarımız için en kısa zamanda çalışma yapacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

YAPMASI GEREKEN TOKİ’DİR

Yapılması planlanan doğalgazın yaklaşık 3 milyon TL’lik bir yatırım olduğunun altını çizen AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir ise doğalgazı getirmesi gerekenin TOKİ olduğunu öne sürdü. Demir, “Yapması gereken TOKİ’dir, tıpkı Korucuk sitelerinde olduğu gibi. Normal şartlar altında her şey rutin giderse, 2022 yılında yatırım planı almamız gerekirdi. Ancak AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in desteği ile Denizcilik Meslek MYO’nun Kocaali’ye kurulması nedeniyle EPDK ile yazışmalara başladık. Yapılması planlanan doğalgazın program dahilinde yaklaşık 3 milyon TL’lik bir yatırımı söz konusu. Konuyla ilgili girişimlerimiz sürüyor” şeklinde konuştu.

DENİZ HABER AJANSI