18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C
  • İzmir20°C
  • Antalya19°C
  • Muğla15°C
  • Çanakkale17°C

GESTAŞ'TAN ALTYAPI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE ZİYARET

Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi Gestaş, 2020 yılı içerisinde planlanan yatırımlarıyla ilgili olarak Çanakkale Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Tavlı’nın liderlik ettiği bir heyetle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Sayın Yalçın Eyigün’ü Ankara’daki makamında ziyaret etti.

Gestaş'tan Altyapı Genel Müdürlüğü’ne ziyaret

28 Şubat 2020 Cuma 14:59

Gestaş yönetimi, 2020 yılı içerisinde planlanan yatırımlarıyla ilgili olarak Çanakkale Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Tavlı’nın liderlik ettiği bir heyet ile, 26 Şubat 2020 Çarşamba günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Sayın Yalçın Eyigün’ü Ankara’daki makamında ziyaret etti.

BAKAN MEHMET CAHİT TURHAN TALİMAT VERDİ

Kilitbahir İskelesi’nde düşünülen yatırımlarla ilgili, alanda tespitlerde bulunan Genel Müdür Mahir Sevinç, 23 Şubat Pazar günü Çanakkale’de olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Boğaz’ı geçiş esnasında Kilitbahir yatırımlarıyla ilgili brifing vererek hattı daha verimli hale getirmek için düşünülen projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Çanakkale milletvekilleri Bülent Turan ve Sayın Julide İskenderoğlu’nun da yer aldığı görüşmede, Bakan Turhan'ın verdiği talimatla Kilitbahir konusunun hızlı bir şekilde ele alınmasını istediği belirtildi.

KİLİTBAHİR YATIRIMLARI, ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRÜ’NE AKTARILDI

Turhan’ın talimatı sonrası Gestaş yönetimi, Vali Orhan Tavlı’nın başkanlığında Genel Müdür Mahir Sevinç, İskeleler ve Operasyon Grup Müdürü, Yapı İşleri Müdürünün de yer aldığı bir heyetle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ü makamında ziyaret etti.

Şirket ve faaliyetler ile ilgili genel bilgi verilen Eyigün’e, Çanakkale-Kilitbahir hattıyla ilgili detaylar aktarıldı. Özellikle yaz sezonunda küçük otomobil yolcularının kullandığı, Boğaz’ın en kısa hattı olduğu için çok fazla tercih edilen Çanakkale-Kilitbahir hattını daha verimli hale getirecek, iskelelerin daha kullanışlı olmasını sağlayacak, deniz ulaşımını hızlandıracak yatırımlar konusunda hemfikir olundu.

Gestaş yönetimi, Ankara temasları sırasında Denizcilik Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert ve Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak’a da nezaket ziyaretlerinde bulundu.

ekran-resmi-2020-02-28-14.50.49.pngekran-resmi-2020-02-28-14.50.59.png

DENİZ HABER AJANSI