19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara24°C
  • İzmir22°C
  • Antalya20°C
  • Muğla18°C
  • Çanakkale18°C

İTALYA'DAN YOLA ÇIKTI, HOPAPORT'A DEMİR ATTI

HOPAPORT’a bugüne kadar gelen en büyük gemi olan 53.556 DWT kapasitesindeki M/V NPS MOSA, limana demir attı.

İtalya'dan yola çıktı, Hopaport'a demir attı

26 Şubat 2020 Çarşamba 15:01

Ülkemizin ve Bölgemizin önemli limanları arasında yer alan HOPAPORT tüm departmanları ile ülke ekonomisine katkı sunma anlamında çalışmalarına devam ediyor. Özellikle lojistik departmanının limana gelen ürün çeşitliliğini arttırma anlamındaki çalışmaları aralıksız devam ederken, bu girişimleri de her geçen ay karşılığını vermeye başladı.

HOPAPORT’a bu defa da İtalya’dan kalkan ve 53.556 DWT kapasiteli M/V NPS MOSA isimli gemi demir attı. Liman ana operasyon rıhtımına demir atan gemideki 10.700 ton’luk yükün saha çalışanı operatörler tarafından kısa sürede boşaltılması ardından gemi, limandan ayrıldı.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, limanlarında ilk’leri başarmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Ulusal ve Uluslararası alanda limanımızı tanıtma anlamındaki girişimlerinin bir sonucu olarak misafir gemimiz limanımıza demir atmıştır. Bu yıl sezona daha hareketli girme anlamında atılan bu adımın devamı gelecektir.

HOPAPORT olarak limanımızda tüm alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Ciddi anlamda masraflar ederek özellikle yangın söndürme sistemimizi komple yeniledik. Tank terminalimizi ülkemiz ekonomisine kazandırma anlamında çalışmalarımıza devam ediyor. Buna paralel yapımı tamamlanan ve gerekli izinlerin alındığı LPG terminalimizi de ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine 2020 yılında kazandırma anlamında girişimlerimiz devam ediyor.

Tüm bunları düşündüğümüzde HOPAPORT’un geleceğinin ve ufkunun her açıdan açık olduğunu söyleyebilirim. Biz hedefleri olan bir limanız ve bu hedeflere ulaşmak içinde bizde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

genel-mudur-meric-burcin-ozer-(1)-(1).jpg1-(1)-(1).jpg1-(5)-(1).jpg

DENİZ HABER AJANSI