20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C
  • İzmir17°C
  • Antalya19°C
  • Muğla10°C
  • Çanakkale11°C

ORDU'DA ÜRETİLEN BALIKÇI TEKNELERİ ÜÇ ÜLKEYE GÖNDERİLİYOR

Ordu’daki tersanede inşa edilen balıkçı tekneleri, Türkiye'nin yanı sıra 3 farklı ülkeye de gönderiliyor. Yaklaşık 80 kişinin istihdam edildiği ve boyları 12 ile 50 metre arasında değişen tekneler Gürcistan, Moritanya ve Umman’a satılıyor.

Ordu'da üretilen balıkçı tekneleri üç ülkeye gönderiliyor

19 Şubat 2020 Çarşamba 11:52

Ordu'da yaklaşık 80 kişinin istihdam edildiği tersanede üretilen istihdam edildiği tersanede 12 metre ile 50 metre uzunluğundaki balıkçı tekneleri üretiliyor. Teknelerin boyutuna göre bir ay ila bir yıl kadar süren üretim, Türkiye sınırları içerisinde olduğu kadar yurt dışından da talep görüyor.

Şu ana kadar yaklaşık 300 balıkçı teknesinin üretildiği, 20 yıldır çelik tekne tersanesi olarak hizmet veren ve Gürcistan, Moritanya ve Umman'a da gönderilen tekneler, müşterilerin talepleri doğrultusunda hazırlanıyor.

“50 METREYE KADAR TEKNE ÜRETİLEBİLİYOR”

Tersanenin ortaklarından Mustafa Göksal, tersanede genellikle boyları 12-50 metre arasında değişen balıkçı teknelerini ürettiklerini söyledi. Şu anda Türkiye'de kendileri gibi aktif çalışan 3 tersane olduğunu ifade eden Göksal, “Trabzon, Zonguldak ve Ordu'da var. Teknelerimiz yurt dışına da gidiyor. Gürcistan'a giden var, Moritanya'ya giden ve yeni dönemde de Umman'a giden teknelerimiz var. Talep son 3 yıldır güzel, biraz balıkçılık da güzel olduğu için talep artıyor” dedi.

“İLK OLARAK AHŞAP KAYIK İMALATI OLARAK BAŞLANDI”

“Kültür balıkçılığı bu sektörü biraz canlandırıyor” diyen Göksal, “Bizim firmamız 1979 yılında ahşap kayık üzerine kuruldu. Yaklaşık 20 yıldır da çelik tekneye döndü. Bu bizim ata mesleğimiz. Büyük gemi yapan tersanelerden ziyade bu birebir çocuktan babaya ve toruna şeklinde devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK TEKNELER BİR YIL ZAMAN ALABİLİYOR”

Teknelerin yapım aşamasının boyutuna göre değiştiğini ve boyutuna göre bir yıla kadar zaman alabildiğine dikkat çeken Mustafa Göksal, “Bir ayda da yaptıklarımız var, çok büyükleri bir yılı bulabiliyor. Deniz olduğu zaman bu gibi yerler her zaman var olmaya devam edecek” diye konuştu.

3207725.jpgordutekne.jpg

DENİZ HABER AJANSI