26 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara22°C
  • İzmir18°C
  • Antalya24°C
  • Muğla14°C
  • Çanakkale16°C

KRUVAZİYER ŞİRKETLERİ ONLARCA SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle gözlerin çevrildiği kruvaziyer şirketleri, peş peşe sefer iptali kararı aldı.

Kruvaziyer şirketleri onlarca seferini iptal etti

18 Şubat 2020 Salı 14:23

Princess Cruises şirketine ait Diamond Princess isimli gemide 454 kişinin koronavirüse yakalanmasının ardından kruvaziyer sektöründe büyük panik yaşanıyor. Şirketler, çok sayıda seferini iptal etme kararı aldı.

PRINCESS CRUISES 20 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Princess Cruises yaptığı açıklamada, liman kısıtlamaları ve ileriye dönük liman mevcudiyeti konusunda öngörülebilirlik olmaması nedeniyle 20 seferini iptal ettiğini duyurdu. Şirketin açıklamasında, iptal edilen seferlerle ilgili yolculara tam geri ödeme yapılacağı kaydedildi.

ROYAL CARIBBEAN'DAN 18 SEFER İPTALİ

Bir diğer kruvaziyer şirketi Royal Caribbean da, koronavirüs nedeniyle 18 seferini iptal etti. Yapılan iptallerin Royal Caribbean'ın 2020 gelirini etkileyeceği belirtilirken, koronavirüs Asya merkezli olsa da, diğer rezervasyonlarda da düşüş olduğu kaydedildi.

NORWEGIAN CRUISE LINE DA SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Vietnam'da gemisi limana alınmayan Norwegian Cruise Line da bölgeye dönük tüm seferlerini nisan ayına kadar iptal ettiğini açıkladı.

Öte taraftan Celebrity Cruises, P&O Cruises, Carnival Cruises ve MS Westerdam Cruises da değişik tarihlerdeki çok sayıda Çin ve Asya seferini iptal etti.

7 MİLYAR DOLARLIK DARALMA BEKLENİYOR

New York Times'da yayımlanan haberde, bazı sektör uzmanlarının, koronavirüsün sektörde yüzde 10-15 (yaklaşık 7 milyar dolar) daralma yaratacağını söyledikleri ifade edildi.

DENİZ HABER AJANSI