18 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Antalya16°C
  • Muğla15°C
  • Çanakkale19°C

YUSUFELİ’NDE 137 KURSİYERE ‘AMATÖR DENİZCİLİK BELGESİ’ VERİLDİ

Artvin’in Yusufeli ilçesinde düzenlenen “Amatör Denizcilik Belgesi” eğitimlerine yoğun ilgi oldu. Eğitim sonunda sınava giren 137 kursiyere ‘Amatör Denizcilik Belgesi’ verildiği bildirildi.

Yusufeli’nde 137 kursiyere ‘Amatör Denizcilik Belgesi’ verildi

09 Aralık 2019 Pazartesi 10:35

Yusufeli’nde "Amatör Denizcilik Belgesi" sınavına girip sınavda başarılı olan 137 kursiyere “Amatör Denizcilik Belgesi” verildi.

Yusufeli Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Özdemiroğlu, konuya ilişkin yapılan yaptığı açıklamada, “İlçemizde yapılmakta olan barajdan dolayı insanlar ileriye dönük projelerini çizmeye başladı. Kafes Balıkçılığı, göl turizmi ve barajın getirmiş olacağı yeni ticaret kapılarının yanı sıra Yusufeli halkı baraj suyunda gezebilmek için amatör denizcilik belgesine ilgi gösterdi” dedi.

Özdemiroğlu, “Eylül ayında yapılmış olan Amatör Denizcilik Belgesi sınavına girip sınavda başarılı olan 137 kursiyere Amatör Denizcilik Belgeleri verildi.  Normal  şartlarda bu  belgenin alınması  için  Yusufeli’nde ikamet  eden bir vatandaşın Hopa Liman Başkanlığına  başvuru  yapıp  belli  süre  kursuna  katılıp daha sonra  belirlenen  tarihte yine Hopa’da  yapılan sınav ile bu belge alınabiliyordu” ifadelerine yer verdi.

Özdemiroğlu, “İlk etapta Hopa Liman Başkanlığı'yla gerekli görüşmeler yaparak kursun ve sınavın Yusufeli merkezde yapılmasını sağladık. Uluslararası geçerliliği olan 24 metreye kadar tekne ve yat kullanabilen Amatör Denizcilik belgesini ilçemiz de sınava giren 137 kursiyer yapılan sınavlarda başarı sağlayarak sahip oldu. İlçemizde yapılacak olan barajdan dolayı yeni iş kollarına ilçemiz esnafının hazır hale gelmesi için böyle bir çalışma yürüttük.  İnanıyorum su tutulduğunda bu belge çok insanımızın geçim kaynağı olacaktır. Yeni yerleşim yerinde insanlarımız göl kenarı bir ilçeye kolay adapte olabilmesi ve yeni ticari kollarının arttırılabilmesi için çalışmalarımız bu belge ile sınırlı kalmayacaktır. Yusufeli Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak daima esnafımızın yanında ve rehberi olacağız. Belge sahiplerimize hayırlı olsun. Tüm esnaf arkadaşlarımıza hayırlı kazançlar dilerim” dedi.

amator_denizcilik_belgesi.jpg

DENİZ HABER AJANSI