24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara30°C
  • İzmir28°C
  • Antalya27°C
  • Muğla27°C
  • Çanakkale21°C

MEHMET CAHİT TURHAN: İSTANBUL BOĞAZI DENİZ TRAFİĞİNDE S.O.S VERİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Hukuk Fakültesi, Birinci Şehir ve Hukuk Konuşmaları Sempozyumuna katıldı. Turhan, "İstanbul Boğazı uzun zamandır deniz trafiğinde S.O.S veriyor. Karadeniz ve Marmara’da gemiler Boğaz’ı geçmek için 2 gün bekliyor" dedi.

Mehmet Cahit Turhan: İstanbul Boğazı deniz trafiğinde S.O.S veriyor

09 Kasım 2019 Cumartesi 12:20

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Hukuk Fakültesi, Birinci Şehir ve Hukuk Konuşmaları Sempozyumu düzenlendi.

Haliç yerleşkesindeki kampüste düzenlenen sempozyumun ilk oturumuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da katıldı.

İstanbul Boğazı’nın deniz trafiğinde S.O.S verdiğini ifade eden Turhan, “İstanbul Boğazı, aynı zamanda uluslararası deniz trafiğine hizmet eden bir su yoludur. İstanbul Boğazı uzun zamandır deniz trafiğinde S.O.S veriyor. Özellikle 2013 ve 2014 yıllarında Boğaz’dan 40 bin yük gemisi geçti. Boğaz’ın güvenli bir şekilde hizmet verebilmesi için bu rakam maksimum 25 bin. Karadeniz ve Marmara’da gemiler Boğaz’ı geçmek için 2 gün bekliyor. Gemilerin beklemesi para demek. Geminin büyüklüğüne göre bir günün maliyeti 100 bin dolarla 400 bin dolar arasında değişiyor. Hizmet aksıyor, dünyada zenginlik giderek doğuya kayıyor. Orta Asya zenginleşiyor. Ortadoğu’nun zenginliği zaten vardı şu anda bir yıkım içerisinde yapılacak. Çin uzakta kaldı, çok hızlı büyüdü, gelişiyor. Dünyanın atölyesi halinde, üretiyor bu mallar pazarlara taşınacak. Bununla ilgili, bizim karayollarını, deniz yollarını ve demir yollarını geliştirmemiz lazım. Ülkemiz doğal bir ulaşım koridoru üzerinde kavşak noktasında. Bu avantajları insanımıza, milletimize ve ülkemize kazandırmamız lazım” şeklinde konuştu.

Program sonunda Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi yönetimi tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a hediye takdimi edildi.

DENİZ HABER AJANSI