28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • İzmir22°C
  • Antalya18°C
  • Muğla17°C
  • Çanakkale19°C

'1. ULUSAL ÇOCUK VE GEMİ' KONULU RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından organize edilen “1. Ulusal Çocuk ve Gemi” Konulu resim yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. Dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

'1. Ulusal Çocuk ve Gemi' konulu resim yarışması ödül töreni yapıldı

22 Nisan 2019 Pazartesi 12:03

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin çocuklarına denizi, gemiyi ve gemi mühendisliği mesleğini tanıtmak, merak uyandırmak ve sevdirmek amacıyla  “1. Ulusal Çocuk ve Gemi” konulu resim yarışmasını düzenledi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, 11 yıldır düzenlediği “Çocuk ve Gemi” konulu resim yarışmasını, bu yıl Türkiye genelindeki ilkokullar arasında düzenleyerek ulusal boyuta taşıdı.

Yarışmanın ödül töreni, Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gemi Mühendisleri Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine Tuzla Liman Başkanlığı’ndan Orhan Kapıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Birkan Onat, Kılavuz Kaptanlar Derneği adına Kaptan Yusuf Koç, Tuzla Sivil Toplum Kuruluşları Platformu temsilcileri ve Şengül Özpağda, GİSAŞ’tan Operasyon Müdürü Muammer Uzun, GMO üyeleri, eser sahibi öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra yarışmanın ana sponsoru STM A.Ş.’den Kıdemli Gemi Mühendisi Osman Acıpınar, Destek Sponsorlaru JOTUN’dan Gökhan Coşkun, destek sponsporu BMC firması yetkilisi ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, GMO üyesi Gürsel Yıldız ve ailesi, destek sponsoru Layher’den Bora Çelebioğlu, destek sponsoru ve GMO üyesi Kadir Şinasi Yalçınkaya ve ailesi, destek sponsoru Beyaz Saray Otel yetkilisi Ertuğrul Al ve basın sponsoru Neta Ajans yetkilisi Meral Er’in katılımları ile gerçekleştirildi.

cocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_10.jpg

Mardin, Muş, Erzurum, Samsun, Düzce, Mersin, Aydın, Denizli, Antalya, Ankara ve İstanbul illerinden ödüllerini almaya gelen öğrencilerimiz ve ailelerinin Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan alınması ardından Gemi Mühendisleri Odası’nda kahvaltı verildi.

GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı, öğrencilere gemi mühendisliği mesleği hakkında bilgilendirme yaparak GMO Tanıtım filmini öğrenciler ile beraber izledi.

Sonrasında başkan koltuğuna oturan Türkiye Birincileri Atakan Çimen ve Rüveyda Asan’ın başkanlığında Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Toplantı salonunda toplantı yapıldı.

Toplantı sonrasında 1. Ulusal Çocuk ve Gemi konulu resim yarışmasının ödül töreni için Tuzla Rumeli Kültür Merkezi’ne geçildi.

cocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_1.jpg

Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’nın açılış konuşması ile başlayan tören, aileler, öğretmenler ve dereceye giren eser sahibi öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Bostancı, Gemi Mühendisleri Odası organizasyonuyla 11 yıldır düzenlenen yarışmaya olan ilginin her yıl giderek arttığını, bu yıl Türkiye genelinde 46 ilin katılım sağladığını açıkladı.

Bostancı, Türkiye ve bölge derecesi ile sergilenmeye değer 40 eser sahiplerini tebrik ederek yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkmasına vesile olan öğretmenlerine teşekkür etti.

Tören, Türkiye ve bölgelerde derece alan öğrencilerin ödüllerinin dağıtılması ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük payı olan yarışma sponsorlarına plaket takdimi ile devam etti.

Toplu fotoğraf çekimi ve Tuzla Marina Viasea Akvaryum gezisi sonrasında Gemi Mühendisleri Odası’nda ikram edilen akşam yemeği ile program sona erdi.

cocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_12.jpgcocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_11.jpgcocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_9.jpgcocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_8.jpgcocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_7.jpgcocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_6.jpgcocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_5.jpgcocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_4.jpgcocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_3.jpgcocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_2.jpg

cocuk_ve_gemi_resim_yarismasi_13.jpg

DENİZ HABER AJANSI