26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir17°C
  • Antalya23°C
  • Muğla14°C
  • Çanakkale16°C

HYUNDAİ ASSAN’IN BAŞKANI MONG, AUTOPORT 'TA

40 ülkeye Türkiye’den ihracat yapan Hyundai Assan’ın Başkanı Mong, en önemli ihracat kapısı Autoport’u ziyaret etti.

Hyundai Assan’ın Başkanı Mong, Autoport 'ta

10 Ağustos 2016 Çarşamba 13:45

Geçtiğimiz yıl 51 bin Hyundai marka aracın ihracat kapısı olan Autoport, Hyundai Assan Başkanı Mong Hyun Yoon’u ağırladı.

Beraberindeki Hyundai Glovis yetkilileri ile Autoport’a gelen Mong’u, Arkas Holding Liman ve Terminal İşletmeleri Grup Başkan Yardımcısı Özgür Kalelioğlu, Ticaret ve Müşteri İlişkileri Direktörü Alp Çapa, Autoport İşletme Müdürü Bilgin İşler ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu karşıladı.

Yıllık 400 bin araç elleçleme kapasitesine sahip olan Autoport ile ilgili bilgi paylaşımında bulunan Kalelioğlu, güven ve işbirlikleri için Mong’a teşekkürlerini iletti.

Operasyonları yerinde gören Hyundai Assan Başkanı, liman gezisinin ardından Autoport’tan ayrıldı. Hyundai Assan, başta Avrupa ve Kuzey Afrika olmak üzere yaklaşık 40 ülkeye ihracatını Türkiye’den gerçekleştiriyor.

Türk otomotiv sektörüne değer katan ve Türkiye’nin ihracatında önemli bir konuma sahip şirketin 2016 yılının ilk dört ayında Autoport’tan gerçekleştirdiği ihracat amaçlı yükleme operasyonuna konu araç sayısı 28 bin adet oldu. Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasına sadece 20 kilometre mesafedeki Autoport’a gelen araçlar buradan Ro-Ro gemileri ile yurtdışına naklediliyor.

Deniz Haber Ajansı