20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C
  • İzmir17°C
  • Antalya19°C
  • Muğla10°C
  • Çanakkale11°C

İÇDAŞ SPOR SATRANÇ TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA DAMGA VURDU

Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’na katılan İÇDAŞ sporcularının tamamı derecelerini yükseltirken, ‘8 Yaş Kızlar’ kategorisinde Nilsu Enç, Türkiye Şampiyonu olarak Çanakkale’nin gururu oldu.

İÇDAŞ Spor Satranç Takımı Türkiye Şampiyonası’na damga vurdu

05 Şubat 2015 Perşembe 00:07

İÇDAŞ Spor Kulübü Satranç Takımı,  Çanakkale’yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’na katılan İÇDAŞ sporcularının tamamı derecelerini yükseltirken, ‘8 Yaş Kızlar’ kategorisinde Nilsu Enç, Türkiye Şampiyonu olarak Çanakkale’nin gururu oldu. 

2015 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası (7-12 yaş aralığı) 24-30 Ocak 2015 tarihlerinde Antalya - Manavgat Starlight Convention Center Thalasso & SPA Hotel'de gerçekleşti. 65 il ve KKTC’den olmak üzere toplam bin 569 sporcunun katıldığı dev şampiyonada İÇDAŞ Spor Kulübü başarılarıyla ses getirdi. 

Müsabakalar sonunda minik sporcumuz Nilsu Enç 74 sporcunun yarıştığı 8 Yaş Kızlar kategorisinde  Türkiye Şampiyonu oldu. Geçtiğimiz haftalarda Bulgaristan’da gerçekleşen Uluslararası Trayana Kupası’nda da şampiyonluğu göğüsleyen Enç, başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. 

218 sporcunun yarıştığı 10 yaş genel kategorisinde Uğur Uysal ise milli takıma hak kazanan diğer başarılı İÇDAŞ sporcusu oldu. Bu zorlu etapta Türkiye 6’ıncısı olan Uysal üçüncü kez milli takıma seçilme başarısı gösterdi.İÇDAŞ Spor Kulübü sporcularının tamamı turnuvayı başlangıç sıralamalarından çok üstte tamamlayarak  kuvvet derecelerini artırdı ve önemli tecrübe kazandı.

satranc.jpg

satranc1.jpg

Deniz Haber Ajansı