27 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C
  • İzmir27°C
  • Antalya26°C
  • Muğla26°C
  • Çanakkale21°C

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ DEPREMİN YARALARINI SARMAK İÇİN ANTALYA’DA KENETLENDİ

Türkiye, büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları sarmak üzere seferber oldu. Bölgedeki karayollarının da hasar almasının ardından denizyollarına da büyük iş düştü. Denizcilik sektörü dayanışma içinde kenetlenirken, QTerminals Antalya yardımların organize edilmesine destek oldu.

Denizcilik sektörü depremin yaralarını sarmak için  Antalya’da kenetlendi

21 Şubat 2023 Salı 13:15

Türkiye, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizi birden etkileyen depremlerle sarsıldı. Üzerinden iki hafta geçen Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerin yaralarını sarmak adına bütün bir ülke kenetlendi. 

Deprem felaketinin ardından QTerminals Antalya Limanı da Türkiye’nin geri kalanı gibi son derece yoğun günler geçirdi. Deprem felaketi sonrasında bölgedeki yolların da büyük ölçüde hasar almasıyla denizyollarına ve limanlara büyük iş düştü. Hızlı aksiyon almak adına öncelikle kriz masası kuruldu ve gerekli koordinasyonlar sağlandı. Önce deprem bölgesindeki acil ihtiyaçlar belirlendi ve destek listesi oluşturuldu. İMEAK DTO Antalya Şubesi ile dayanışma içinde çalışan QTerminals tarafından yapılan duyuruların ardından hayırseverlerin destekleriyle depremzedelerin acil ihtiyaçları toplanmaya başlandı. Hem hızlı aksiyon alan yardımsever Antalya halkının hem de QTerminals çalışanlarının bağışladığı acil ihtiyaçlar, kolilerde biriktirildi. 

Konserve ve gıda malzemeleri, kışlık kıyafetler, battaniyeler, hijyen malzemeleri, Powerbank ve ısıtıcıların da olduğu acil yardım kolileri kısa sürede dolup taşmaya başladı. Limanda bir araya getirilen ve ağırlığı kısa sürede yaklaşık 100 tona ulaşan yardım malzemelerinin paketlemeleri de itina ile yapıldı. Deprem bölgesindeki kötü hava koşullarını da düşünen QTerminals Antalya çalışanları, yardım kolilerini yağmur ve kardan etkilenmemeleri için jelatinle sardı. Ardından yardım kolileri, limandaki işçiler tarafından gemiye yüklendikten sonra İskenderun Limanı'na doğru yola çıktı. 

1-010.jpeg

QTerminals Antalya’dan depremzedeleri taşıyan gemilerin koordinasyonuna destek

Depremde evleri yıkılan ya da kullanılmaz hala gelen depremzedelerden bazıları Antalya içerisindeki otellere yerleştirildi. QTerminals, depremzedeleri taşıyan gemilerin koordinasyonuna da destek verdi.

Katar’dan gönderilen konteyner evlerin koordinasyonu QTerminals Antalya’dan

Katar'ın depremzedeler için taahhüt ettiği ve Dünya Kupası sırasında da taraftarların konaklayabilmesi için kullanılan donanımlı konteyner evlerin Türkiye'ye gönderime başlandı. QTerminals Antalya, toplam sayısının 10 bine ulaşması beklenen konteyner evlerin Türkiye'ye gönderilmesi konusundaki koordinasyonda da aktif rol aldı.

DENİZ HABER AJANSI