29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Antalya19°C
  • Muğla15°C
  • Çanakkale15°C

GİSBİR, MISIR’DA COP27 ZİRVESİNDE

Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen ve iklim değişikliğiyle mücadele alanında dünyadaki en kapsamlı zirvesi olan COP27 tüm hızıyla sürüyor.

GİSBİR, Mısır’da COP27 zirvesinde

16 Kasım 2022 Çarşamba 14:45

Dünya liderlerinin iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik son planlarını açıkladığı zirvede birçok farklı başlık altında tematik oturumlar da düzenleniyor.

Fuara Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte katılan az sayıda sivil toplum kuruluşundan biri olan GİSBİR de “Denizcilikte ve Gemi İnşa’da karbonsuzlaştırma ve rekabet” başlıklı panel kapsamında bir sunum gerçekleştirdi.

Panelin moderatörlüğünü yapan GİSBİR Teknik İşler ve AR-GE Komisyonu Üyesi
Prof.Dr. Mustafa İnsel Uluslar arası Denizcilik Örgütü regülasyonları ve çevreci yakıtlar ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Deniz ve Kıyı Yönetimi Daire Başkanı Nazan Özyürek Ulusal Mevzuatların iyileştirilmesi için atılan adımlar ve Türk denizciliğindeki karbonsuzlaşma çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Özdemir ise Türk Gemi İnşa sanayisinde üretilen çevreci gemiler ile tersanelerin karbonsuzlaşma için attığı adımları anlattı.

Son olarak söz alan Navtek Çevre, İklim Değişikliği ve Denizcilik Dekarbonizasyonu Kıdemli Danışmanı Gürdoğar Sarıgül uluslararası anlamda büyük ses getiren ve
GİSAŞ tarafından kullanılan tam elektrikli limaniçi römorkör GISAS Power’ın detaylarını anlattı. 

Sarıgül ayrıca Tuzla GİSAŞ Limanının Dekarbonizasyonu projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. (GİSBİR TV)

DENİZ HABER AJANSI