• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Minibüs hatları balıkçılık şirketlerinin

Minibüs hatları balıkçılık şirketlerinin
Devletin mazot desteğini akaryakıt kaçakçılığında kullandıkları tespit edilen balıkçı teknelerinin bununla da yetinmeyip ticarete soyunduğu ortaya çıktı.

Devletin mazot desteğini akaryakıt kaçakçılığında kullandıkları tespit edilen balıkçı teknelerinin bununla da yetinmeyip ticarete soyunduğu ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre Enerji Bakanlığı müfettişlerinin raporları ve İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, özellikle İstanbul'da çalışan minibüs hatlarının birçoğu balıkçılık şirketlerine ait. Yapılan tespitlerde balık avlama üzerine kurulan şirketlerin bu sayede vergisiz aldıkları mazotları kendi minibüs hatlarında kullandıkları belirtildi.

EPDK DEVREYE GİRDİ

Bakanlık yetkilileri, başta Sarıyer olmak üzere İstanbul'un birçok ilçesinde faaliyet gösteren minibüs ve halk otobüslerinde kaçak mazot kullanıldığını ifade etti. 150'den fazla şirketin ticari faaliyetlerinde ve unvanlarında da bu durumun açıkça görüldüğünü söyleyen yetkililer, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve savcılığın özel bir çalışma yürüttüğü bilgisini de verdiler. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun da (EPDK) son dönemde açığa çıkan mazot kaçakçılığı ile ilgili ayrı bir soruşturma başlattığı öğrenildi. EPDK tüm şirketlerden satış yaptıkları faturaları isteyerek işe başladı. Böylece akaryakıt bayilerinin ve balıkçılık şirketlerinin gerçekten satış yapıp yapmadıkları tespit edilmeye çalışılacak.

DENİZDE DEĞİL KARADA

Türkiye Akaryakıt Bayileri İşverenleri Sendikası Başkanı Ferruh Zülfikar da yaşanan tabloyu doğruladı. Araştırmalarında balıkçı teknelerinin yıllardır teşviki denizde değil, karada kullandıklarına vurgu yapan Zülfikar, "Tespitlerimizi yapıp, ilgili makâmlara ilettik. Araştırmalarımızda gördük ki verilen indirimli mazot denizde değil de otobüste minibüste kullanılmış" şeklinde konuştu.

FATURA BÜTÜN BALIKÇILARA KESİLMESİN

İstanbul Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal ise, kaçakçılık söylemlerinin sektöre zarar verdiğini ve faturanın tüm balıkçılara kesilmemesi gerektiğini söyledi. Kartal, "Balıkçılar zor şartlarda çalışıyor. Bizde bu tür suç oranları düşüktür" dedi.

BALIKTA KİRLİ OYUN VAR

Sabah önceki gün balıkçı teknelerinin asıl kaygısının metre değil mazot olduğunu gündeme taşımıştı. Rakamlar balık neslinin nasıl yok olduğunu ortaya koyarken, balık üzerinden yapılan akaryakıt kaçakçılığını da gözler önüne seriyor.

745 MİLYON TL TEŞVİK ALDILAR ORTADA BALIK YOK

Hükümet 2004'te balıkçılık sektörüne destek olmak ve daha derinde avlanmalarını kolaylaştırmak için mazotta vergiyi kaldırdı. Teşvikle 20 bine yakın yeni balıkçılık şirketi kuruldu. 8 yılda 745 milyon mazot teşviki dağıtıldı. Ancak avlanan balık tonajı düştü.

Kaynak: Sabah

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CİNAKOP
08 Eylül 2012 Cumartesi 15:41
MİNÜBÜS VE OTOBÜSLER..
EĞER DEVLETİMİZ TESPİT ETMİŞ,BALIKÇILARIN ÖTV DEN ALDIKLARI YAKITLARI BÖYLE KULLANIYORLARSA..HARAM ZIKKIM OLSUN ONLARA...ÖTV SİZ YAKITI ALIYORLAR,KARADAK, KURDUKLARI MİNÜBÜS,OTOBÜS ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞAN VASILATALINA AKTARIYORLAR. SAYIM MALIYECLER,DİĞER TEFTİŞ KURUMLARI,ÇOK BASİTT,,ŞEHİR İÇİNDE ÇALIŞAN MİNÜBÜS VE OTOBÜSLERİN YAKTIKLARI YAKITIN FATULARAINI GERİYE DÖNÜK HEPSİNİN KİMDEN NEKADAR TÜKETİP FATURA ALIDIĞININ DERİLEŞEREK TETKİKLERİNİ..UTANMADAN BİRDEE KARADA ARAÇLARININ KAÇAKCILIK YAKIT HARCAMASI YAPARAK ÇİFT TARAFLI VERGİ KAÇIRIYORLAR YUHHHH..DENİZDE BALIKLARI KURUTTULAR YETMEDİ DEMEK,VERYANSILARI BAĞIRMALARI İKİ TARAFTAN ÇIKARLRI İÇİNMİŞ..HAYDİ SAYIN KURUM KURULUŞLAR,MALİYE ENERTJİ,İÇİŞLERR BAKANLIKLARI TEFTİŞ UZMANLAR,BAŞBAKANLIK TEFTİŞ DENETLEME UZMANLAR VE DE CUMHUR BAŞKANLIĞIN DEVLET DENETLEME TEFTİŞ KURUMU VURGUN VAR GALBA DEMEK GÖREVEE...ÇIKARTIN EĞER BUNLAR DOĞRUYSA,GEREKLİ GERİYE DÖNÜK CEZALARI İLE BERABER ALINMASINI,DEVLETİ SOYANLARI TEŞHİR EDİLMESİNİ,BASINDA GÖRESEL MEDYADA TV LERDE...EVETT TİCARET SANAYİ ODALARI VE DENİZ TİCARET ODALARI BUNLAR TÜRKİYE ODALAR BİRLİĞİ SİZİN NEYİNİZ,ÜYENİZ DİMİ BUNLAR..VARSA BÖYLE VURGUNCULUK KAÇAKÇILIK GÖREVLENDİRİN YETKİLİLERİNİZ ARAŞTIRMAYA..
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim