• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 15 °C

Metin Kalkavan rakamlardan memnun değil

Metin Kalkavan rakamlardan memnun değil
TÜRKLİM Genel Kurulu'na katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, “Milyarların döndüğü bir sektörün derneğinin 300 -500 bin gibi rakamlar elde etmesi üzücü” dedi.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin genel kuruluna konuk olan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, “Milyarların döndüğü bir sektörün derneğinin 300 -500 bin gibi rakamlar elde etmesi üzücü” dedi.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM) toplantısına katılan Kalkavan, derneğin elde ettiği gelirleri çok yetersiz buldu. Limancılık hiçbir zaman önü kesilmeyecek, devamlı büyüyecek bir sektör olduğunu vurgulayan Kalkavan,“Siz ‘Kanarya Sevenler Derneği’ değilsiniz. Bir derneğin her şeyden önce maddi açıdan güçlü olması gerekir. Bu sektör çok büyük gelirler elde ediyor.Demek ki bir yerlerde problem var. Üyelerle, sektör içindeki isimlerle iletişim probleminiz var.” diye konuştu.

Zamanında Deniz Ticaret Odası olarak kendilerinin de benzer problemler yaşadığına değinen Kalkavan, 2023 ihracat hedefini yakalayabilmek için her bir noktanın, ayrıntının önemli olduğuna değindi.

“GELECEĞE HAZIR DEĞİLİZ”

Dernek olarak kendilerinin daha yeni sahaya çıktıklarını ve ilk olarak da TÜRKLİM’e geldiklerini belirten Başkan Kalkavan, “Türkiye 10 sene içinde yükünü 3’e katlayacak. Ancak ne yazık ki biz buna hazır değiliz. 10 sene öncesinin 32 milyarlar civarında olduğunu düşünecek olursak 2023’teki 500 milyarlık ihracat rakamı aslında kötü bir rakam. Normalde bu rakamın 600 milyarın üzerine çıkması gerekir.” dedi. Kalkavan şunları söyledi: “Biz ticaretimizi artıralım diye yabancıların KDV’yi düşürme şansı yok. Biz bu konuda çok ciddi çabalar sarf ettik ve bugün bu rakamlar daha uygun seviyede. Avrupa’da bir sürü büyük ülke var; ama onlar karadan, demiryollarından ticaret yaparken biz onları denizle geçtik. Ülkemizdeki ticaretin % 90’ına yakını denizden olmaya devam edecektir ve bunun % 60 70’lere düşme ihtimali de hiçbir zaman yoktur. İnanılmaz bir hızla büyüyen bir alanız. Çocuklarımız, torunlarımız bizden çok daha büyük rakamları görecek.”

TÜRKLİM’in her şeyiyle kurumsal bir yapıda olduğu izlenimini verdiğini söyleyen Kalkavan, böyle bir derneğin çok daha fazla eleman çalıştırması, çok daha yüksek gelir ve gier dengesine sahip olması gerektiğini ifade ederek, “Bir dahabki genel kurulunuzda çok daha büyük rakamlar görmeyi arzu ediyorum; çünkü siz bundan çok daha fazlasını hak ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

kalkavan-2.jpg

kalkavan-3.jpg

kalkavan-4.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Ulaş KIROĞLU

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim