• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Mavi Marmara katlimanına katılan 5 Türk

Mavi Marmara katlimanına katılan 5 Türk
MİT'in Mavi Marmara baskınında en az 5 Türk'ün İsrail askerleri ile işbirliği yaptığı iddiası İsrail'de kaygı yaratı.

MİT'in Mavi Marmara baskınında en az 5 Türk'ün İsrail askerleri ile işbirliği yaptığı iddiası İsrail'de kaygı yaratı.

Jerusalem Post gazetesi, MİT'in raporunda yer alan Mavi Marmara baskınında 5 Türk vatandaşının rol aldığı iddiası konusunda "Türkiye'deki Yahudi toplumu acı çekebilir" derken, İsrail'deki Türk Göçmenleri Derneği sözcüsü Rafael Sadi, "Türk yetkililer Yahudileri sindirmeye çalışıyor" iddiasında bulundu

Jerusalem Post gazetesi, Milli İstihbarat Teşkilatı raporunda yer alan "Mavi Marmara baskınında 5 Türk vatandaşının rol aldığı" iddiası konusunda "Türkiye'deki Yahudi toplumu acı çekebilir" yorumunu yaptı.

İsrail'deki Türk Göçmenleri Derneği sözcüsü Rafael Sadi, ise "Türk yetkililer Yahudileri sindirmeye çalışıyor" iddiasında bulundu.

Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı'nın 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskınına ilişkin soruşturmada en az beş Türk vatandaşının İsrail askerleri ile işbirliği yaptığını iddia etmesi İsrail'de kaygı yaratı.

İsrail'in önemli gazetelerinden Jerusalem Post, MİT'in Mavi Marmara baskınında İsrail ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle 5 Türk vatandaşının ismini ve adreslerini Mavi Marmara davasının görüldüğü mahkemeye iletmesi konusunda "Türkiye'deki Yahudi toplumu için olumsuz sonuçlar doğurabilir" yorumunu yaptı.

İsrail'deki Türk Göçmenleri Derneği sözcüsü Rafael Sadi de, İsrail'in büyük gazetelerinden Maariv'e yaptığı açıklamada Türk yetkililerinin "Yahudileri sindirmeye çalıştıklarını" iddia etti. Sadi, Türk yetkililerinin İsrail'e, "Türk talepleri yerine getirilmediği taktirde, Türk Yahudi cemaati bunun sonuçlarına katlanır" mesajını gönderdiklerini de öne sürdü.

"ÖNEMLİ AİLELERİN ÇOCUKLARI OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ"

Mavi Marmara Saldırısı sırasında görev İsrail tarafındaki görevliler arasında Türklerin de bulunduğu şüphesi üzerine MİT 5 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının izine ulaştı, bilgilerini Mavi Marmara Davası'nın savcısına teslim etmişti.

Hatta IHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç iddiayı bir adım daha öteye götürmüş ve " 5 Türk'ün arasında hangi önemli ailelerin çocukları olduğunu 21 Şubat'taki ikinci duruşmada göreceğiz" demişti.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise Mavi Marmara'ya saldıran İsrail askerleri arasında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğunu açıklamıştı. Yıldırım gemiye çıkan askerlerden birinin İstanbul'da, diğerinin ise İzmir'de görüldüğünü de kaydetmişti. Mavi Marmara avukatlarından Ramazan Arıtürk de gemiye saldıran askerlerin sayısının 178 olduğunu, Mavi Marmara olayından bir ay önce ve sonrasında İsrail'e giden uçaklarlardaki kişilerin isim listesinin tespit edilmesi için çalışma yapılmasını talep etmişti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim