• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 17 °C

Marmaris'te marina ve limana su zammı

Marmaris'te marina ve limana su zammı
Marmaris Belediyeler Birliği'nin Meclis toplantısında, marina ve limandaki abonelere su zammı yapılmasına karar verildi.

Marmaris Belediyeler Birliği'nin Meclis toplantısında, marina ve limandaki abonelere su zammı yapılmasına karar verildi.

Marmaris Belediyeler Birliği'nin 2012 yılı üçüncü ve son olağan Meclis toplantısı, belediye binasında yapıldı. Toplantıda 2013, 2014 ve 2015 gelir ve gider bütçeleri belirlendi. Tarifelerin yeniden görüşüldüğü toplantıda konutlarda ve iş yerlerinde kullanılan suyun metreküp fiyatında bir değişiklik yapılmadı.

Buna göre konutlarda suyun metre küpü için birim fiyatın 1,60 lira, iş yerleri için ise 2,50 lira ile KDV olarak devam etmesine karar verildi.

Toplantıda marina ve liman işletmelerindeki aboneler için ise suyun metre küp fiyatı ise 6 lira ile KDV olarak belirlendi. Bu tip abonelerde bahçe aboneliğine izin verilmeyeceği, bahçe aboneliği varsa kademeli olarak iptal edilmesi yönünde oy birliği ile karar alındı.

Konunun önemli olduğunu belirten birlik başkanı Ali Acar, "Uzun zamandır yaptığımız araştırmada Türkiye'deki tüm liman işletmesi ve marinalarda normal tarifelerden çok farklı bir tarife uygulamaları meclis kararlarıyla belirlenmiş. İkinci bir konu da marina ve liman işletmelerinde bahçe suyu adı altında bulunan aboneliklerden maalesef iş yeri abonesinin dışında, çok daha farklı ve fazla su kullandığı kurumumuz tarafından tespit edildi. Diğer liman işletmesi ve marinalarla örnekleme yaparak yeni bir fiyat tarifesi düzenledik ve içlerinde en uygun rakamı emsal alarak komisyonumuz bunu 6 lira olarak belirlemiştir" dedi.

Liman işletmesi ve marinalarda kullanılan suların çok yüksek fiyatlarla gemilere, teknelere satıldığını öğrendiklerine dikkati çeken Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani bugün Marmaris Belediyeler Birliği'nden bahçe suyu ya da iş yeri aboneliğiyle ortalaması neredeyse 2 liranın altında olan suyun metreküpünün, 17-18 liraya satıldığını halkımızın da öğrenmesinde yarar var diye düşünüyorum. Bu düzenleme bunun için yapıldı, bu da ülke çapındaki uygulamalara eşdeğer bir uygulamadır. Bahçe suyunun teknelere satıldığını ve buradaki kullanım miktarının diğer aboneliklere göre çok daha farklı olduğu tespit edilmiş, dolayısıyla bahçe suyu aboneliğinin de kademeli olarak iptal edilmesi de kamu menfaatine olacaktır."

Mecliste, 2013 bütçesi 24 milyon 800 bin lira, 2014 yılı bütçesi 26 milyon 40 bin lira, 2015 yılı bütçesi ise 27 milyon 342 bin lira olarak belirlendi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim