• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Manavgat Projesi TBMM gündemine taşındı

Manavgat Projesi TBMM gündemine taşındı
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Manavgat'ta zor koşullarda tekne ve yat üretimi ile bakımını yapan girişimcilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Manavgat'ta zor koşullarda tekne ve yat üretimi ile bakımını yapan girişimcilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Sapan, Manavgat Yat Üretim, Bakım ve Çekek Alanı Projesi'nin neden uygulamaya geçirilmediğini sordu. Sapan, önergesinde, 2006 yılından bu yana yapımı gündemde olan Manavgat'taki Yat Üretim, Bakım ve Çekek Alanı Projesi'nin durumu hakkında bilgi istedi. Projenin hangi aşamada olduğunu sordu. Gecikme yüzünden, tersane ve çekek yeri işletmecilerinin yaşadığı mağduriyetin nasıl giderileceğini dile getirdi.

Yıldıray Sapan, 500 dönüm arazi tahsis edilmesine rağmen 7 yıldır hiçbir gelişmenin olmadığı projeye bakanlığın mutlaka destek vermesinin önemini vurguladı. Manavgat'ta bir avuç işletmecinin ilkel şartlara rağmen başarılı şekilde tekne yapımı ve bakımı yaptıklarını, rakip ülkelerdeki işletmecilere bakıldığında mucize gerçekleştirdiklerini belirten Sapan, Manavgat Çayı'nın denize karıştığı yerin yakınlarında 5 işletmenin yıllardır zor koşullarda Türk denizciliğine hizmet etmeye çalıştığını belirtti.

Yaklaşık 700 kişiyi istihdam eden bu işletmelerin, ırmak kenarındaki tarlalarda, arsalarda çalıştığına işaret eden Sapan, işletmelerin kalıcı tesis yapamadıkları için geçici barakalarda, çoğunlukla da açık alanda üretim yapmak durumunda kaldıklarına değinde. Arazi sahiplerinin, belediye ya da kamu kuruluşlarının, 'Buradan gidin' demesi halinde yapacak bir şeyleri olmadığına işaret eden Sapan, bu olumsuz şartlara rağmen, Ege ve Akdeniz bölgesindeki yüzlerce yat ve teknenin bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini, ayrıca yılda 50 civarında değişik boylarda tekne ve yat ürettiklerini vurguladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın talebi üzerine Manavgat Irmağı'nın denize döküldüğü yerin yakınında 500 dönümlük arazinin, Yat Üretim, Bakım, Onarım ve Çekek Alanı olarak tahsis edildiğini anımsatan Sapan, şöyle devam etti: "İşletmecilerin kurduğu kooperatif, tahsis edilen arazinin mera olan bölümleri için yüklü miktarda otlak parası ödedi. Fakat projeye bir türlü başlanılamadı. Manavgat Yat Üretim, Bakım, Onarım ve Çekek Alanı Projesi, devlet desteği olmadan gerçekleştirilemez. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, sektörün yardımına koşmalı. Bir an önce projenin yaşama geçirilmesini sağlamalı."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim