• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 15 °C

Mahasen Kasırgası şimdiden 18 can aldı

Mahasen Kasırgası şimdiden 18 can aldı
Hint Okyanusu'nda oluşan Mahasen Kasırgasının bugün geç saatlerde karaya ulaşacak olmasına karşın, Bangladeş, Myanmar ve Sri Lanka'da şimdiden 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Hint Okyanusu'nda oluşan Mahasen Kasırgasının merkezinin, bugün geç saatlerde karaya ulaşacak olmasına karşın, Bangladeş, Myanmar ve Sri Lanka'da şimdiden 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Bangladeş'in güney sahilini etkisi altına almaya başlayan kasırganın yol açtığı şiddetli yağış ve sert rüzgarlar nedeniyle bölgede yaşayan 1 milyon kadar kişi tahliye edildi.

Bangladeşli yetkililer, ülkenin Bengal Körfezi boyunca uzanan Hepurpara adlı balıkçı köyüne bugün sabah saatlerinde saatte 100 kilometreye erişen şiddette rüzgarlar getiren kasırganın Çittagong ve Koks Bazar kentlerine yöneldiğini belirtti.

Bangladeş Meteoroloji Kurumu Direktörü Muhammed Şah Alem, kasırganın şiddetinin ilerleyen saatler içinde saatte 120 kilometreye erişmesinin beklendiğini bildirdi.

Nehirdeki feribot ve gemi seferlerinin kasırga nedeniyle iptal edildiğini duyuran yetkililer, çalkantılı Bengal Körfezi'nde yer alan çok sayıda fabrikanın da kapandığını kaydetti.

Bangladeş ordusundan yapılan açıklamada da Deniz Kuvvetlerine ait 22 gemi ve Hava Kuvvetlerine bağlı 19 helikopterin kurtarma çalışmalarına katılmak üzere hazır bekletildiği bildirildi.

Kasırga sınıflandırmasına göre en zayıf olarak kabul edilen 1. kategoride yer alan Mahasen Kasırgasının, Bangladeş, Myanmar ve Hindistan'ın kuzeydoğusu üzerinden geçmesi bekleniyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Bürosu'ndan yapılan açıklamada, kasırganın, bölgede yaşayan toplam 8,2 milyon kişi için hayati tehlike oluşturduğu belirtildi.

Kasırganın özellikle Myanmar'ın batı sahili boyunca kurulan, plastik çatılı çadırlar ve kamıştan yapılma kulübelerden oluşan göçmen kamplarında yaşayan Müslüman Rohingya azınlığını vurmasından endişe ediliyor.

Göçmen kamplarında, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Budistler ile Müslüman azınlık mensuplar arasında başlayan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan, çoğunluğu Müslüman Rohingyadan oluşan 140 bin kişi barınıyor.

Müslüman Rohingyalar, kendilerine iletilen tahliye emrine, Myanmarlı yetkililere duydukları güvensizlik nedeniyle uymayı reddediyor.

Yetkililere göre göçmen kamplarında yaşayanların yarıya yakın kesimi, kasırga sonucu denizde oluşacak dalgalara ve sellere karşı oldukça dayanıksız olan sahil bölgelerinde bulunuyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim